Overslaan en naar de inhoud gaan

Open dag kanovaren WSV Langebosch 'in weer en wind'

Door op dinsdag, 26 augustus, 2014 - 20:00

KANOSPORT - Afgelopen zaterdagmiddag heeft de kanovereniging WSW Langebosch weer haar jaarlijkse open dag gehouden.

De Kano Instapmiddag had de weersomstandigheden niet echt mee. Om 12.20 uur begon het te regenen. De buienradar had het al laten zien, en dat de nukken van Pluvius tot 14 uur aan kon houden. Na 2 uur werd het droog en liet de zon zich zien. De vereniging mocht zo toch nog een 50 tal bezoekers verwelkomen.

Na wat instructies op de wal zijn er nog ruim 20 kano's op het water geweest. En na de instructies op het water kon men het plezier van het kanovaren meebeleven. Uiteindelijk bracht het toch nog een gezellige middag mee, waarbij een aantal mensen voor de kanosport enthousiast zijn gemaakt.

Het doel van de Kano Instapmiddag is het laten kennismaken met de kanosport, en om de verschillende kanotypen uit te laten proberen.

Het kanopolo team De Veenploeters demonstreerde weer hun tak van sport, dat vaak spectaculaire taferelen oplevert. In de strijd om de bal schuift men ook regelmatig even op de voorplecht van de ander om een kopje koffie te komen halen. De naam van het team was de oude naam van de vereniging dat het bij oprichting had gekregen.

Het oprichtingsjaar van de kanovereniging is 1990. Volgend jaar mag de vereniging haar 25 jarige lustrum vieren. WSV Langebosch herbergt de afdelingen kanovaren en kanopolo. Verder houdt men zich zijdeling bezig met watersport in ruimere zin. Per 2011 is er een afdeling voor zeilers en surfers bijgekomen. De leden kunnen dus ook zelf leren zeilen en surfen.

Sinds 1996 is de vereniging aangesloten bij het Nederlandse Watersportverbond (voorheen NKB). Het kanopolo team is een zeer actieve groep dat zich bezig houdt met kanopolo in landelijke wedstrijdverbanden.

De afdeling kanovaren bestaat uit een groep natuur- en rustliefhebbers die zich op eigen spierkracht over het water voortbeweegt. Naast een sportief element staat het recreatieve element met het genieten op mooie wateren en watertjes voorop. De clubtochten worden in de provincie en verder het land in gevaren.

In de wintermaanden worden in een overdekt zwembad de technieken getraind, en tevens wordt aan beginners die het kanovaren onder de knie willen krijgen cursussen gegeven.

Meer info kunt u vinden op de webpagina's van de vereniging.


Voor meer foto's, zie fotoalbum