Overslaan en naar de inhoud gaan

Doelpuntenshow in Wildervank

Door op maandag, 25 augustus, 2014 - 06:54

Tekst Jacob Kuipers

VOETBAL - Afgelopen zondag kwam derdeklasser Wildervank in het strijdperk tegen vijfde klasser THOS uit Beerta. De ploeg van de nieuwbakken trainer Jaap Veldhuis won het ongelijke treffen met 9-0. Deze uitslag is een aardige opsteker voor komende dinsdag als de roodhemden een bekerwedstrijd moeten spelen in Boven Pekela. Vierde klasser Pekelder Boys is dan de tegenstander. Maar nu eerst de goalgetters van Wildervank. Binnen 5 minuten moest de man aan de scoringsbord twee keer in aktie komen. Evenzovele keren was het Dennis Nagel die doel trof.

Vervolgens waren het Stefan Zuidema en Roland van der Velde, die binnen zes minuten de goal wisten te vinden. In de 50 en 52ste minuut waren wederom Nagel en Vincent van Male de 'kanonnen' bij de elf van oefenmeester Jaap Veldhuis. Daarna werd ook hoofdrolspeler Martijn Lieben in de feest betrokken, aan gezien ook hij het net wist te vinden. En daarmee de stand op 7-0 bracht. Maar de show was nog niet afgelopen. In de 69ste minuut kon Stefan Mulder niet achter blijven in tekende voor 8-0. Tot slot was het Yannick van der Wal die de negende treffer registreerde.

Na afloop van deze doelpunten gala had ik een gesprek met oefenmeester Jaap Veldhuis en ik vroeg hem hoe de voorbereiding verloopt. "De voorbereiding loopt prima. We zijn drie augustus begonnen en geen blessures en conditioneel zit het vrij goed. Maar het is moeilijk in te schatten. Ik hoop op de middenmoot en hopelijk wat meer. En dat is eigenlijk ook een beetje de bedoeling van Wildervank".

Maar hij houdt wijselijk toch nog een 'slag om de arm'. Veldhuis: "Ik weet niet hoe sterk de competitie is, dus dat is afwachten". Er is geen druk op jou gelegd om zo hoog mogelijk te eindigen en met de uitkijk naar de tweede klas. "Nee, nee. De bedoeling is om er een leuk seizoen van te maken. En met veel plezier, dat is het belangrijkste. Vandaar uit komen de resultaten ook, dat is altijd de overtuiging van mij. En wat dat dan ook is , dat weet ik ook niet. Dat kan een periode zijn. En misschien kan de zesde plek ook goed zijn".

Ik had ook niet gedacht dat je gezegd zou hebben, we kijken uit naar de tweede klas.
"Je kan van alles roepen en dat heb ik ook tegen de jongens gezegd. Kijk het moet gebeuren op het veld. En we willen elke wedstrijd winnen. En dan weetje wel waar dat eindigd, dat gebeurt niet".