Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijna 300 broezers in Veendam voor Broez'n deur andermans hoez'n

Door op zondag, 24 augustus, 2014 - 17:00

Tekst Harm Noor

CENTRUM - Zo'n 270 deelnemers gingen vanmiddag in het centrum van Veendam van start voor de Sightseeingrun "Broez'n deur andermans hoez'n", een recreatieve loop door Veendam, waarbij de deelnemers door tal van gebouwen en winkels liepen.

Dit experiment krijgt volgend jaar zeker een vervolg. De deelnemers waren laaiend enthousiast. Runners-voorzitter Harm Kruit uit Stadskanaal was laaiend enthousiast: "Ik ga binnen de club reclame maken. Volgend jaar zullen er veel runners aan de start staan. Prachtig initiatief. Dit wordt wel wat."

Voor aanvang van het evenement gaf directeur Johan Koops van Koops Verhuisgroep uit Veendam aan dat de deelnemers volgend jaar ook door zijn bedrijf moeten rennen.

De loop had over media-aandacht niet te klagen. Vertegenwoordigers van Radio 1, RTV Veendam, Dagblad van het Noorden, De Veendammer en Derk Bosscher van Radio Noord besteedden aandacht aan deze belevingsloop in Veendam.

Het weer bleef prachtig. Zon tot aan de start, daarna wat bewolkt weer. In combinatie met zestien graden was het bijna ideaal om te lopen.

Tal van groepen verschenen aan de start: Runploug N33, Love2Run, Indoorcentrum, loopgroepen van de SV Veendam Atletiek, Team Angelo, groep Die-hard, Mentera Runners, Koops Verhuisgroep, Optimal Coffee, Oldenburger Fritom, Primera, Parkzicht en veel deelnemers van de Judoschool Veendam.

Het was een PUIK loopevenement.

 


Video: RTV Noord, Dagblad van het Noorden, Kor Kuiper


Fotoalbum