Regio

Feestweek in bibliotheken Meeden en ZuidbroekMENTERWOLDE - Sinds maandag 18 augustus kunnen inwoners uit Meeden en Zuidbroek vijf dagen per week terecht in de Bibliotheek. De vernieuwde openingstijden worden gevierd met een feestweek van maandag 1 tot en met vrijdag 5 september.
Leden kunnen voortaan vijf dagen per week met behulp van een automaat zelf materialen lenen en inleveren. Een bibliotheekmedewerker is tijdens service-uren aanwezig voor vragen en advies. Buiten deze service-uren kunnen bezoekers in de Bibliotheek natuurlijk gewoon terecht om de krant, een boek of een tijdschrift te lezen of gebruik te maken van (draadloos) internet. Met behulp van zelfbedieningsapparatuur kan men tijdens alle openingsuren inleveren, lenen en reserveringen ophalen.

Feestweek
Maandag 1 september opent Bibliotheek Zuidbroek de deuren voor belangstellenden. Van 17.30 uur tot 20.00 uur kunnen bezoekers, onder het genot van een drankje, een kijkje komen nemen in de Bibliotheek. Schrijfster Jolanda Hazelhoff uit Zuidbroek is vanaf 19.30 uur aanwezig voor een ronde tafelgesprek. Hazelhoff is bekend van chicklit-boeken als Party in Parijs, Boven verwachting en Soaps & Sombrero's.
Vrijdag 5 september van 14.00 uur tot 17.30 uur houdt Bibliotheek Meeden een Open Huis. Zanger Erwin de Vries zal bij deze gelegenheid liedjes komen spelen. Het optreden van Erwin de Vries begint om 16.00 uur.

Voorlezen
Woensdag 3 september staan de bibliotheken in Zuidbroek en Meeden in het teken van de jeugd. 's Middags wordt er in beide bibliotheken voorgelezen. Peuters en kleuters zijn van harte welkom om naar het voorleesverhaal te komen luisteren. Voor alle kinderen is een klein presentje aanwezig. Het voorlezen begint om 14.00 uur in de Bibliotheek van Meeden en om 15.30 uur in de Bibliotheek van Zuidbroek.

Lid worden van de Bibliotheek
Nog geen lid van Bibliotheek Meeden of Zuidbroek? Als u tijdens de feestweek van 1 tot en met 5 september een proefabonnement neemt, heeft u toegang tot duizenden boeken, dvd's, cd's en tijdschriften.