Overslaan en naar de inhoud gaan

Piraterij met "captain Jack" tijdens Dorpsfeest Wildervank

Door op donderdag, 21 augustus, 2014 - 11:05

SPREKEND - Woensdagmiddag werd het startschot gegeven van de feestweek in Wildervank. Als klapper op de vuurpijl was look-a-like Jack Sparrow met zijn pirates naar Wildervank gekomen. Over het kalme water van het Oosterdiep voer hij naar de steiger aan de Postkade, waar ze door de kinderen en hun ouders werden onthaald.

De Nederlandse captain Jack lijkt veel op de Jack Sparrow uit de film Pirates of the Caribbean, met ook de typische kleur van de ogen. In 2009 was het filmschip de driemaster HMS Bounty tijdens Defsail in Delfzijl te bewonderen. Met aan boord de trotse Nederlandse dubbelganger van Jack Sparrow.

Helaas is het prachtige schip in 2012 door de orkaan Sandy voor de Amerikaanse oostkust gezonken. Ouderen onder ons zullen zich de filmklassieker Mutiny on the Bounty met Marlon Brando uit 1962 nog wel herinneren. Maar het schip was speciaal nagebouwd voor de eerdere gelijknamige film uit 1935 met Charles Laughton en Clark Gable. Vanaf 2002 was het schip voor de filmreeks Pirates of the Caribbean met Johnny Depp als Jack Sparrow ingezet.

Veel kinderen stonden Captain Jack op de kade al op te wachten. Eenmaal van boord werd er veel met de kinderen gepraat, en ze genoten van de acts in de voorstelling Pirates for Kids. In optocht met Captain Jack en zijn bemanning werd koers gezet naar het feestterrein, waar ook de kermis inmiddels draaide.

In de grote tent werden de kinderen door Captain Jack geschminkt, en bij wijze van spreken konden ze zo met hem mee. Ze genoten van zijn grappen en grollen. Jack mag dan wel piraat zijn, maar charmant is hij ook en een echte kindervriend. Hij ging in een grote bolderkar liggen en binnen no time werd hij spontaan door de kinderen over het grasveld voortgetrokken. Een ererondje met heel veel lol. Het laat zich raden dat ook de ouders er veel plezier mee hadden.


Captain Jack met zijn onafscheidelijke rum

Terug op de plek kwam er met de zwaardgevechten en met "antieke" geweren het echte piratenwerk. Er werd met Jack en zijn piraten veel piraatje gespeeld. Ook konden de kinderen met de piraten op de foto als herinnering aan een geslaagde middag.

Ook werd de kermis bezocht. Om 14 uur was er een demonstratie door de Turnvereniging Clias te zien. 's Avonds was de grote tent het domein van een bingoavond.

Verdere programma-onderdelen
De feestweek duurt tot en met zondag met verschillende programma onderdelen.

Donderdag is om 19 uur een ondernemersbeurs te bezoeken. Vrijdag wordt om 16 uur een kleurwedstrijd voor alle basisscholen gehouden, en ook om 16 uur vindt er een versierde skelterrace plaats voor de groepen 1 t/m 4. Om 16.30 is het startsein voor de Space-scooterrace voor de groepen 5 t/m 8. Om 20 uur wordt in de feesttent een grote Playbackshow en talentenjacht tot 16 jaar gehouden.

Zaterdag is er dan weer de Jaarmarkt en een rommelmarkt. Om 14 uur is er wat nieuws op de jaarmarkt. In de folder aangekondigd als de Groninger open kampioenschap truck trekken. Om 20 uur wordt de muziekavond gehouden met de band De Moeflons.

Op zondag vindt er om 10 uur een viswedstrijd plaats. En wordt om 11 uur de feestweek afgesloten met een Oldtimer treffen van kinderwagens tot auto's. De volgorde mag men daarbij zelf invullen. En alle dagen draait de kermis.


Voor meer foto's, zie fotoalbum