Regio

Provinciale Vrijwilligersprijs 2014: inschrijven tot 1 oktober!VRIJWILLIGERSPRIJS - De inschrijving voor de Provinciale Vrijwilligersprijs is weer begonnen. Ook nu waardeert de provincie het vrijwilligerswerk met drie prijzen van elk 3.000 euro. Deze prijzen zijn te winnen in de categorieën 'zorg', 'leefbaarheid' en 'jeugd'. Een vrijwilligersorganisatie aanmelden kan tot woensdag 1 oktober via www.provinciegroningen.nl/aanmeldenvrijwilligersprijs2014.

De Provinciale Vrijwilligersprijs is bedoeld voor organisaties die op een buitengewone, aansprekende en succesvolle manier met vrijwilligers werken. Daarmee wil de provincie het vrijwilligerswerk ondersteunen en laten zien dat iedereen die vrijwilligerswerk doet, een belangrijke bijdrage levert aan onze samenleving. Dit jaar reikt de provincie de prijs voor de veertiende keer uit.

De prijzen zijn te winnen in de categorieën 'zorg', 'leefbaarheid' en 'jeugd'.
In de zorgsector zijn veel vrijwilligers actief en ook spelen vrijwilligers een belangrijke rol bij het verbeteren van de leefbaarheid in dorpen en wijken. Omdat de provincie vrijwilligerswerk voor en door jongeren in het bijzonder waardeert, wil zij ook hun inzet belonen.

De inschrijving voor de Provinciale Vrijwilligersprijs sluit op woensdag 1 oktober a.s. Daarna selecteert de jury zes genomineerden die op de website van de provincie Groningen worden gepresenteerd. Wie de jury wil helpen kan stemmen op deze genomineerden. Dat kan van 20 oktober tot 3 november 2014. Begin december worden de prijzen uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het provinciehuis.