Overslaan en naar de inhoud gaan

Sanne Meijer wereldkampioen wakeborden traint dagelijks in Borgerswold Veendam

Door op woensdag, 20 augustus, 2014 - 07:06

Tekst: Jakob Kuipers

Wakebordster Sanne Meijer: "Ik train mezelf"

BORGERSWOLD - De 17-jarige Sanne Meijer uit Bellingwolde is afgelopen zondag wereldkampioen wakeborden geworden in Noorwegen. Ze traint in Veendam bij Blue Bay. Dat is van orgine een Duitse keten dat gevestigd is aan de rand van recreatiegebied Borgerswold in Veendam. Sanne is al 7 jaar bezeten van water. Maar daarvoor niet? "Nee, niet echt". Eigenlijk de laatste 10 jaar dat Sanne een beetje met wakeborden bezig was. "Ik wilde het al eerder doen, maar ik was te jong en toen mocht het niet".

Was dit altijd je voorkeur of vond je ook nog andere sporten leuk? "Nee, dit is eigenlijk de eerste sport die belangrijk is geworden. Damesvoetbal vond ik leuk om te doen maar wakeborden sprak me toch iets meer aan dan voetbal. Het is een aparte sport. Je ziet het eigenlijk niet vaak en het komt nu even op omdat er een beetje gevaar in zit, daarom vind ik het zo leuk". Sanne's ouders gaan niet altijd mee, maar meestal wel.

Heb je deze sport van thuis mee gekregen? "Nee, helemaal niet", zegt Sanne. Sanne woonde eerst in Naaldwijk en daar hadden ze een waterskibaan, dat wilde ze wel een keer proberen. Vervolgens kwam het gezin Meijer in Bellingwolde te wonen en daar sloeg de vonk over. Sanne: "Daar zat een jongetje in de klas Sam en die vond ik wel leuk en hij vroeg mij of ik een keer mee ging".

Een trainer is voor een topsporter/ster heel belangrijk. Maar voor Sanne niet! "Ik heb geen trainer, ik train mezelf". Sanne heeft heel veel vrienden en daarmee maakt ze veel lol. En laat lol nou het beste medicijn zijn om goed te presteren. "Ik dacht laten we dat eens proberen en dan lukt het vast een keertje." Sanne's ouders doen niet aan sport, die zijn aan het werk. Om geld te verdienen zodat dochterlief kan gaan sporten.

Ik hoorde net dat je ook in het buitenland bent geweest. "Ik kom net van het wereldkampioenschap in Noorwegen. Daarvoor zat ik in Bekin voor de Europa Cup. En twee weken daarvoor zat ik in Polen, voor het EK".


Voor meer foto's, zie fotoalbum