Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen blauwalg in zwemvijver Borgerswold

Door op donderdag, 14 augustus, 2014 - 10:44

BLAUWALG - Het zwemwater bij de noordelijke zwemvijver in Borgerswold, waaronder het zwemstrand bij het Koetshuis en de waterskibaan, is vrij van blauwalg. Het strand bij Langebosch heeft wel last van blauwalg. Er is vaak verwarring over het strand van Borgerswold en Langebosch. Dit is jammer, omdat waterliefhebbers onnodig het strand van Borgerswold mijden.

Bestrijding
De gemeente Veendam is zich bewust van de vervelende overlast die blauwalgen kunnen veroorzaken en doet er alles aan om blauwalg te voorkomen. Om blauwalg te voorkomen zijn vorig jaar baggerwerkzaamheden in Borgerswold verricht om de zwemvijver uit te diepen. Deze werkzaamheden hebben tot een succesvolle bestrijding van blauwalg geresulteerd. Wanneer blauwalg wel aanwezig is in het zwemwater, dan worden waarschuwingsborden geplaatst bij het zwemwater.

Controle
De provincie Groningen controleert in de zomermaanden regelmatig de conditie van het zwemwater. U kunt de kwaliteit van het zwemwater vinden op: www.provinciegroningen.nl/nc/loket/kaarten/zwemplassen.