Regio

Werkzaamheden N33 Noordbroek - AppingedamN33 - Rijkswaterstaat voert van maandag 18 augustus tot vrijdag 22 augustus en van maandag 25 augustus tot zaterdag 30 augustus werkzaamheden uit aan de N33 tussen Noordbroek en Appingedam in beide richtingen. De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen 21:00 uur 's avonds en 06:00 uur 's ochtends. Tijdens deze werkzaamheden is de weg in beide richtingen dicht voor alle verkeer.

Het verkeer wordt met behulp van gele borden omgeleid via de N362. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met een langere reistijd.

De werkzaamheden bestaan uit asfalteringswerkzaamheden en het aanbrengen van vangrails. Op de kruisingen bij Siddeburen en Appingedam worden snelheidswaarschuwingssystemen geplaatst en bij Siddeburen komen flitspalen. Met deze maatregelen werkt Rijkswaterstaat samen met de Politie Noord Nederland aan het verbeteren van de veiligheid van deze kruispunten.

Op beide kruispunten bij Siddeburen en Appingedam geldt een maximum snelheid van 70 km per uur. Bij Siddeburen wordt een snelheidswaarschuwingssyteem geplaatst waarmee de weggebruiker voorafgaand aan de flitspaal geattendeerd wordt op zijn snelheid. De plaatsing van de flitspalen is gepland in de periode half augustus - half september.

Door middel van het aanbrengen van extra veiligheidsmaatregelen op de kruisingen willen Rijkswaterstaat en Politie Noord Nederland een forse daling van het aantal ongevallen te bewerkstelligen.

Weersgevoelige werkzaamheden
Afhankelijk van de weersomstandigheden en het verloop van de werkzaamheden kunnen de werkzaamheden korter of langer duren.

Regulier onderhoud
Het betreft regulier onderhoud dat het wegennet periodiek nodig heeft, zoals asfaltering, markering, onderhoud aan de vangrail en bewegwijzering. Met als doel een vlotte en veilige doorstroming van de weggebruiker.