Overslaan en naar de inhoud gaan

BogBlues laat Museumplein op grondvesten schudden

Door op zondag, 10 augustus, 2014 - 18:27

BLUES - Zaterdag organiseerde stichting Bogdike op het Museumplein Bogblues. Een plein vol bluesmuzikanten, bluesmuziek en bluesliefhebbers en een heel gezellige sfeer. Bommetje vol stond het plein en geswingd werd er ook. Voor de inwendige mens was ook gezorgd, er stonden rondom het plein kraampjes waar diverse hapjes en drankje gekocht konden worden. Bogdike had dit keer een terras geregeld en daar werd flink gebruik van gemaakt.

Bogdike weet hoe ze een feestje moeten bouwen en de Veendammers laten dat niet aan zich voorbij gaan.

Van Parkstadveendam is er weer een mooie fotoreportage.

Peter van Dijk uit Winschoten was ook een van de bezoekers. Hij is met de blues opgegroeid en bezoekt meer bluesfestivals. Hij is Bé Wever ook dankbaar dat dit in Veendam kan. In Winschoten wordt het niet gehouden. En dan ook in algemene zin van wat er in Veendam georganiseerd wordt. Dat maakt het hier ook veel gezelliger. Zijn vriend Johan is meer van de cityblues en van de oude zwarte blues. Zoals het ooit begonnen is. De mix met de andere stijlen is niet zijn directe favoriet. Maar ook voor hem was het goed vertoeven, hij was er voor de blues van de de band Juke Joints uit Zeeland.

Voorzitter Bé Wever had 8 groepen naar Veendam gecontrateerd. Voor hem was het niet zo heel moeilijk om ze op het podium te krijgen. Even in de kennissenkring graven en kijken wat er op Facebook staat. Bé is er al vanaf 1968 mee bezig en kent het wereldje goed. De meeste muzikanten kent hij ook uit die tijd. Ze kwamen tijdens de bluesavonden ook. Op diverse plaatsen werden deze avonden gehouden, zoals in Café De Toeter en in de Kibbekoele. "En in mijn eigen café 't Aaierdoppie kon ik er volledig mijn hobby mee uitoefenen", verteld Bé lachend.

Nu is het georganiseerd door stichting Bogdike en is het gemakkelijker omdat we het samen doen. Met ook andere culturele evenementen is het nu in veel breder verband. Het is heel belangrijk dat er in Veendam wat te doen is, aldus Bé.

De BogBlues op het Museumplein is goed bezocht. Bé was er heel tevreden mee. Het was oergezellig met goeie muzikanten en dat ook nog eens gratis.

Op zaterdag 16 augustus organiseert stichting Bogdike Hee doe Kloune dag in samenwerking met Summerfun. Samen met Clowns Knapie worden er op woensdag 13 augustus 2 workshops voor kinderen gehouden om clown te worden. De workshops vinden plaatst in Compaen aan het Jan Salwaplein.

Er is een workshop van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 15.00 uur.
Opgeven kan nog: 06 29294157 of een e-mail sturen naar: summerfun@compaenveendam.nl


Fotoalbum: