Overslaan en naar de inhoud gaan

€ 1050,- voor bewonersreisje Huize Sint Franciscus Veendam

Door op vrijdag, 1 augustus, 2014 - 08:00

OP STAP - De heer J. Oldenkamp, provinciaal ambassadeur van het Nationaal Ouderenfonds, heeft woensdag 30 juli € 1050,- overhandigd aan woon- en zorgcentrum Huize Sint Franciscus in Veendam.

Het bedrag is beschikbaar gesteld door het premieplan dat (kleine) activiteiten en projecten gericht op het welzijn van ouderen meer slagkracht geeft door de opbrengst van geldinzamelingsacties te verdubbelen.

Tijdens het koffiedrinken in de zaal werd de cheque in het bijzijn van de bewoners overhandigd.

Activiteitenbegeleidster Karin Orsel heeft samen met vele vrijwilligers van Huize Sint Franciscus een rommelmarkt georganiseerd om het jaarlijkse bewonersreisje voor de bewoners te kunnen realiseren (zonder sponsoractiviteit zouden de kosten te hoog zijn). Dit initiatief verrijkt het leven van ouderen en versterkt de onderlinge banden.

Het zogenoemde premieplan bestaat sinds 2005.
Het principe achter het premieplan is dat door het stimuleren van geldinzamelingsacties met een zo groot mogelijk bereik ook het welzijn van ouderen breed onder de aandacht wordt gebracht.
Sinds 1 januari 2013 is vereniging NOV de beheerder van het premieplan. Alle vrijwilligersorganisaties kunnen meedoen aan het premieplan zolang een KVK nummer voorhanden is.

Het Nationaal Ouderenfonds is het enige geldwervende fonds in Nederland dat geld inzamelt voor projecten die uitsluitend ten goede komen aan kwetsbare ouderen.

Het Ouderenfonds richt zich daarbij op de volgende speerpunten: de bestrijding van eenzaamheid en armoede onder ouderen, het verbeteren van de ouderenzorg en het bevorderen van een gezonde oude dag.

Voor meer informatie over het premieplan kunt u contact opnemen met het Nationaal Ouderenfonds: 030-6566045 of kijk op www.ouderenfonds.nl

De bewoners van Huize Sint Franciscus zijn zich inmiddels aan het voorbereiden op hun jaarlijkse uitstapje. "Gelukkig kan het dit jaar toch ook weer doorgaan!", vertelt één van de bewoonsters blij.