Overslaan en naar de inhoud gaan

Jongste raadslid vertrekt uit Veendammer gemeenteraad

Door op dinsdag, 15 juli, 2014 - 16:45

GEMEENTEBELANGEN - Het jongste raadslid van Veendam, Madeleine van Woerkom (22), vertrekt. Na het behalen van haar Bachelor Psychologie aan de RUG, is zij met een selecte groep ingeloot voor de masteropleiding Psychologie aan de Universiteit van Utrecht. "Een uitdagende master met daarbij een interessante stageplek, is een mooie kans om mezelf verder te ontwikkelen en die kans moet ik mezelf gunnen", aldus Madeleine.

Toch vindt ze het ook erg jammer om haar raadswerk hiervoor moet opgeven. "Ik heb ontzettend veel geleerd in mijn functie als raadslid namens GemeenteBelangen in de gemeenteraad van Veendam. Ik ben GB altijd erg dankbaar geweest voor de kans om mezelf te mogen ontwikkelen in de raadszaal. Het harde werken uit de 1e raadsperiode werd beloond door de Veendammers doordat ik nu met voorkeursstemmen ben gekozen voor een nieuwe periode. Dit bewijst dat we in Veendam geloven in onze jeugd en daar ben ik trots op".

Als 18-jarige was ze destijds één van de jongste raadsleden van Nederland en het jongste raadslid ooit in Veendam

GemeenteBelangen vindt haar vertrek jammer maar is blij dat ze deze kans krijgt. "Als je werkt aan jong talent dan weet je dat ze ook een keer weer uitvliegen en dat is ook niet erg, zo hoort dat te zijn. GB is trots dat ze jaren onderdeel heeft uitgemaakt van de fractie en wenst haar alle succes met de nieuwe studie."

Binnen GB heeft ze zich hard gemaakt voor de jeugd en de sociale portefeuille.

GB gaat uiteraard door om jong talent een kans te geven. Haar vader Nick van Woerkom, zal als eerst volgende op de lijst, haar raadszetel in nemen in de gemeenteraad van Veendam.