Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewoners laten eigen kracht zien in Bareveld

Door op dinsdag, 15 juli, 2014 - 20:04

EIGEN KRACHT - Zaterdag 5 juli is er een start gemaakt met het Schuttingenproject in Wildervank. In de Ericastraat en de Pijlkruidstraat zijn bewoners en vrijwilligers van de SPBA (Stichting Platform Bewoners Acantus) begonnen met het gezamenlijk plaatsen van schuttingen. Deze activiteit is de afsluiting van het totale project Toekomst voor Bareveld, opgestart door de vrijwilligers van de SPBA in samenwerking met wijk- en buurtbeheer en het wijkteam Bareveld.


23 huishoudens hadden aangegeven mee te willen doen met het vervangen van hun oude schuttingen en bossages. Een grote groep bewoners heeft zich beschikbaar gesteld om buurtgenoten een helpende hand toe te steken, zodat een ieder hulp kon krijgen waar het nodig was. Een groot deel van de schuttingen kon op zaterdag al gerealiseerd worden de rest volgt later.

Naast het realiseren van een buurtmoestuin, plantenbakken in beide straten en dan nu nieuwe schuttingen, hebben de bewoners samen met de vrijwilligers een mooi resultaat neergezet van dit project. Uiteraard ook met samenwerking van Acantus, Gemeente Veendam, Provincie Groningen en Compaen.

Conclusie: Eigen kracht werkt!