Overslaan en naar de inhoud gaan

Logeerhuis De Molenweide voor mensen met een beperking

Door op woensdag, 16 juli, 2014 - 17:45

HUISELIJK - Aan de Molenwijk is sinds kort het Logeerhuis De Molenweide gehuisvest. Het logeerhuis biedt logeerruimtes aan mensen met een beperking. Het is een kleinschalig logeerhuis in een rustig straatje op de grens van Veendam en Wildervank. Het logeerhuis is in een natuurlijke omgeving gelegen, met veel rust en ruimte.

Stephanie van Tongeren van het Logeerhuis de Molenweide biedt een gestructureerd dagprogramma aan. En er worden diverse activiteiten ondernomen waarbij iedereen voldoende aandacht krijgt.

Achter het huis ligt een mooie vriendelijke tuin met een tuinhuis waar o.a. van de rust kan worden genoten. Maar in het tuinhuis kan bijvoorbeeld ook gerust naar muziek worden geluisterd. Of het doen van een leuke activiteit als darten, sjoelen, knutselen ect. De tuin wordt momenteel verder uitgebreid en ingericht. Er is heel bewust gekozen voor het kleinschalige logeren om het heel huiselijk te houden, zodat het vergelijkbaar kan zijn met de eigen thuissituatie.

Stephanie van Tongeren vertelt, "het doel is een gezellig weekend of vakantieverblijf in De Molenweide. Daarbij kunnen er ook diverse uitjes worden ondernomen zoals naar de disco, de bioscoop, gaan zwemmen, naar een pretpark of de kinderboerderij. Dit allemaal in overleg met de ouders en met hun zoon of dochter. Logeren kan in de weekenden en in de vakanties, en kan er dagbesteding worden geboden. Ook is het mogelijk om kinderen na schooltijd en op de woensdagmiddag op te vangen".

De tijden zijn van vrijdag 16.00 uur tot en met zondag 16.00 uur. Ook kunnen er in overleg andere tijden worden besproken.

Stephanie heeft in 2011 haar diploma voor Sociaal Pedagogisch Werker gehaald. Daarnaast heeft ze heel veel ervaring binnen de zorgsector opgedaan. Ze heeft diverse cursussen gevolgd en EHBO bedrijfshulp verlenging is aanwezig.

Bij belangstelling kunt u bellen (06 40760878) of mailen (logeerhuis.molenweide@gmail.com).