Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente Veendam stopt met ophalen grof huishoudelijk afval

Door op woensdag, 9 juli, 2014 - 18:03

AFVAL - Het college van burgemeester en wethouders van Veendam heeft besloten met ingang van 1 augustus 2014 te stoppen met het ophalen van grof huishoudelijk afval. Van deze service wordt nog maar weinig gebruik gemaakt en de dienstverlening is voor de gemeente niet kostendekkend.

Tot nu konden inwoners van de gemeente Veendam hun grof huishoudelijk afval tegen betaling laten ophalen door de reinigingsdienst van de gemeente. In de loop der jaren is de belangstelling voor deze dienstverlening steeds verder afgenomen. Vorig jaar werd circa 50 keer gebruik gemaakt van de mogelijkheid om dit soort afval te laten ophalen.

Grof huishoudelijk afval naar het afvalbrengstation
Wilt u van uw grof huishoudelijk afval af? Dan kunt u terecht bij het afvalbrengstation aan de Meihuizenweg 25 in Wildervank. De openingstijden zijn: maandag tot en met vrijdag van 09.00-16.00 uur en zaterdag van 08.00-12.00 uur. De kosten voor het storten bedragen minimaal € 5,00 en maximaal € 30,00, afhankelijk van de hoeveelheid. Voor nadere informatie kunt u terecht op de website van de gemeente Veendam www.veendam.nl

Spullen die nog heel en schoon zijn en in goede staat verkeren, kunt u aanmelden bij de Kringloopwinkel van Wedeka, telefoonnummer (0598) - 69 64 77 of kringloop@wedeka.nl. U vindt de Kringloopwinkel aan de Spoorweg 10 in Veendam, in het pand van Wedeka.