Overslaan en naar de inhoud gaan

Mensen van Voedselbank Veendam-Menterwolde dolgelukkig met koelboxwagen

Door op zaterdag, 5 juli, 2014 - 12:51

KOELBOXER - Vrijdagmorgen is de nieuwe bus voor de Voedselbank Veendam-Menterwolde gepresenteerd, een Peugeot Boxer. Met de oude bus is 4 jaar gereden en was nodig aan vervanging toe. Bovendien mocht de voedselbank wegens het ontbreken van een koelwagen gekoeld voedsel niet meenemen uit het centrale depot van Meppel.

Fred van Loenen van het Sportplein Indoorcentrum Veendam had de helpende hand toegestoken en organiseerde samen met Team Sport van de gemeente Veendam de Oudejaars Sponsorloop. De loop had 1100 euro opgebracht. Op de Kerstmarkt had de PvdA met verkoop van lekkernijen bijgedragen, en Janneke Kraan en Paula Thiewes. Het was een eerste aanzet om het benodigde bedrag bij elkaar te brengen.

En in een tijdsbestek van een half jaar was het dankzij verschillende bedrijven, organisaties, particulieren en ook diverse stille sponsoren gelukt de benodigde 20.000 euro bij elkaar te brengen om de bus te kunnen bekostigen.

De Peugeot Boxer is een demonstratiemodel van nog maar 1 jaar oud. De vrijwilligers van de voedselbank zijn er dolblij mee. Nu is het mogelijk om ook gekoelde- en diepvriesproducten uit het depot, en bij diverse bedrijven in de regio, te halen. Een dag voor de presentatie was de bus ook al ingezet voor een rit naar Meppel.

Het is geen bus met koeling wat oorspronkelijk de bedoeling was. Dat was toch een te dure aanschaf. Nu werkt de voedselbank met grote koelboxen. Het is een koelboxwagen.

De voedselbank in Gieten (Voedselbank Midden-Drenthe) brengt voedsel dat over is. Dat kan nu in een koelbox. Voor de nieuwe bus gepresenteerd werd had de voedselbank uit Gieten salades en vlees in koelboxen gebracht. Het was hun eerste rit ermee. Ook zijn er 80 broden afgeleverd. Nu is het ook mogelijk voor "Veendam" om deze producten zelf te kunnen halen.

De voedsekbank in Gieten had deze levensmiddelen zelf over. Er wordt uitgeleverd aan cliƫnten in Gasselternijveen, Zuidlaren en Gieten. In Gieten is de voedselbank vanuit de kerk ontstaan, en heeft het ook een behoorlijke professionalisering doorgemaakt. De ritten worden over 4 chauffeurs verdeeld. Per 1 januari zijn de voedselbanken bij de landelijke organisatie Voedselbanken.nl aangesloten. Heel veel voedselbanken hebben overigens nog geen koelboxen.

Voor onderhoud van de bus zijn er nog wat sponsorgelden onderweg die iets kunnen betekenen. Ter bekostiging van de jaarlijkse onderhouds- en exploitatiekosten is de auto beschikbaar voor stickersponsoring. De bus kan voorzien worden van een sticker met de bedrijfsnaam en het logo van de sponsor (lees hier het eerdere bericht). Verder zijn er 4 grote koelcontainers van 580 liter inhoud nodig. De mensen van de voedselbank houden zich heel erg graag aanbevolen.

Fred van Loenen is bezig met het bouwen van een website voor de Voedselbank. Binnen twee maanden moet de site online komen te staan. De mensen van de voedselbank kunnen op hun site laten zien wat ze doen en wie ze zijn. Ze kunnen er hun eigen verhaal vertellen. En ook sponsoren zijn daar van harte welkom.

In een ingezonden bericht worden alle sponsoren bedankt voor hun bijdragen:

Dankzij de sponsorloop van 31 december 2013 "Ik loop voor de Voedselbank", extra media aandacht en een gulle gever zijn wij nu de gelukkige eigenaar van een witte PEUGEOT BOXER, een (koelbox)wagen waar we ons voedsel mee ophalen bij diverse bedrijven in de regio.

Met dank aan:
Gemeente Veendam (beschikbaar stellen Indoorcentrum)
Silhouet Kappers Veendam (extra bijdrage sponsorloop)
Koffieplein.nl (shirtssponsor / inschrijfgelden sponsorloop 2013)
PVDA (bijdrage kerstmarkt 2013)
Janneke Kraan en Paula Thiewes-Kooi (bijdrage kerstmarkt 2013)
Oldenburger Fritom (stickersponsor)
Sportplein (stickersponsor)
Faberreklame (stickersponsor)
Koffieplein (stickersponsor)
Diverse stille sponsoren.