Oud Veendam

Boerderijen Beneden Oosterdiep



Rink Oosting is amateurhistoricus en verzamelt oude foto´s en verhalen die de geschiedenis van Veendam vertellen. Wekelijks op parkstadveendam een nieuw verhaal, zoveel mogelijk inhakend op de actualiteit, omlijst met foto's. Mocht u zelf in het bezit zijn van oude foto's, ansichtkaarten, dia's, oude nota's, verhalen enz. U kunt Rink Oosting bereiken op telefoonnummer 06-41586400 of per e-mail: rinkoosting@online.nl


Wederom hebben verzoeken om beeldmateriaal geen enkele reactie opgeleverd. Ook alle andere verzoeken leveren nul komma nul reacties op. Het kan toch niet zo zijn dat er geen beeldmateriaal of ander oud materiaal te vinden is terwijl ik zelf nog wekelijks nieuw materiaal boven water krijg.

Het eerste verhaal dateert alweer van 5 februari 2012. Het aantal reacties sindsdien is op één hand te tellen en foto's levert het nauwelijks op. Het komt er op neer dat het een beetje eenrichtingsverkeer is. Ik had gehoopt dat het een wisselwerking zou opleveren en dat ik nieuw materiaal boven water zou krijgen maar de opbrengt is op zijn zachts gezegd teleurstellend. Het kost mij de nodige tijd om elke week weer een verhaaltje te maken en foto's te selecteren.

Ik heb reeds honderden foto's laten zien en u als kijker verwent met mooie oude beelden van Veendam. Waardering zie ik helaas weinig en het stimuleert mij dan ook niet echt om hier mee door te gaan. Mocht het de komende tijd ook niets worden en blijven mijn vragen om hulp onbeantwoord zal ik stoppen met dit project en mijn kostbare tijd liever steken in het zelfstandig zoeken naar nieuw materiaal.

Ik herhaal hierbij nogmaals de vraag van afgelopen keer; heeft u nog foto's van de Veendammer boerderijen of weet u nog iemand die ze bezit laat het mij dan weten. Ook ben ik allang op zoek naar een foto van het café Haarlemmer dat aan het Prins Hendrikplein stond. Van de familie leeft volgens mij niemand meer misschien dat u nog iemand weet die er een foto van heeft. Ook ander materiaal is altijd welkom.