Overslaan en naar de inhoud gaan

De eerste (Club)kampioenen van het seizoen 2014 al weer bekend

Door op vrijdag, 4 juli, 2014 - 08:20

GOLF - Het golfseizoen is in volle gang en met gemiddeld goede temperaturen, regelmatig zon en af en toe regen is de baan van Golfclub de Compagnie in uitstekende conditie.
Alhoewel de NGF-competitiemaand april nog wat regendagen kende, heeft dit de golfclub voor het seizoen 2014 toch 3 kampioensteams opgeleverd. Heren 4 en Heren 7 zijn in hun poule onverslaanbaar gebleken, terwijl Heren 1 - het paradepaardje van de club - zelfs promoveert naar de 1e klasse.

De clubkampioenschappen zijn in juni van start gegaan met het Seniorenkampioenschap Strokeplay. Bij golf zijn de dames bij 50 en de heren bij 55 jaar senior en strijden zij om de titel. De winnaars - Ping Hop Kan bij de Heren en Fiona MC Cann bij de dames - lieten het spelersveld ver achter zich en wonnen overtuigend de beker, overhandigd door de voorzitter van de club.

Ook de spelvorm Matchplay kent een clubkampioen bij zowel de dames als de heren. Een knock-out-strijd over 2 dagen, met de finale tussen 2 spelers op zondagmiddag. Vlak voordat Nederland moest voetballen, waren de winnaars bekend. Bij de heren werd de bestaande matchplaykampioen in de halve finale verslagen. De finale wedstrijd tussen Patrick Lin en Ronny Smid werd op hole 14 beslist, waar Patrick met 5 up en 4 holes te gaan wint. Bij de dames had Petra van Ojik het op zaterdag in eerste instantie zwaar, maar besliste zij de wedstrijd in haar voordeel op hole 17. In de finale tegen Marja Veenstra stond er op Petra geen maat. Met 7 up en 5 holes te gaan wint zij overtuigend het kampioenschap.


Petra van Ojik en Patrick Lin als matchplaykampioenen.

De strokeplay kampioenschappen voor 2014 worden gespeeld in het weekend van 30 en 31 augustus. Meelopen en kijken mag!