Overslaan en naar de inhoud gaan

Foto Nationaal 2013 in vanBeresteyn

Door op maandag, 30 juni, 2014 - 17:19

EXPOSITIE - Alweer een prachtige expositie van de Nederlandse Amateurfotografen in cultuurcentrum vanBeresteyn. De werken van de amateurfotografen uit heel Nederland worden van 5 juli tot en met 3 augustus 2014 tentoongesteld in de foyer van vanBeresteyn. De tentoonstelling is tijdens de openingstijden van het cultuurcentrum gratis te bezoeken.

De Bond van Nederlandse Amateur Fotografen Verenigingen (Fotobond) organiseert sinds 2000 jaarlijks een reizende tentoonstelling onder de naam Foto Nationaal.
Dit paradepaardje van de Fotobond toont het beste foto¬werk van de Nederlandse vrijetijdsfotografen.

Het betreft hier inzendingen uit de top van de amateurfotografie in Nederland.
Elke inzending bestaat uit een portfolio van vijf werkstukken.
Uit ongeveer 200 inzendingen koos de jury 19 series. Daardoor krijgt de toeschouwer een goed beeld van het prachtige passievolle werk dat door de leden gemaakt is. De jury was blij verrast dat de verscheidenheid groot is. De fotografische beeldtaal is zeer gevarieerd geworden in vergelijking met een aantal jaren geleden. Maatschappelijke relevante issues krijgen volop aandacht: men is zich bewust van de tijd waarin men leeft en wil dit met anderen delen. Mooie voorbeelden daarvan zijn te zien bij Nol Ploegmakers en Wim Peters. Verder noemt de jury het werk van Diana Putters met een serie over de ‘dwalende hond': een alledaags onderwerp dat op onalledaagse wijze verbeeld.

Zeer de moeite waard om deze tentoonstelling te bezoeken!