Judoteam Veendam Tan Ren Jutsu derde op NK

Door op maandag, 30 juni, 2014 - 15:00

Door Judoschool Veendam

JUDO - Twee weken geleden zorgde het damesteam -15 jaar van Judoschool Veendam -Tan Ren Jutsu al voor een verrassing door als eerste te eindigen op de districtskampioenschappen. Afgelopen zaterdag lieten de dames zien dat zij ook op nationaal niveau uit het juiste hout gesneden zijn.

Tijdens het Nederlands Kampioenschap voor teams werd er een fantastische derde plaats behaald. Het team ging vanwege de gemiddeld erg jonge leeftijd van het team niet als medaillekandidaat van start. Door technisch aanvallend judo en een ijzersterke teammentaliteit zorgden de dames wederom voor een verrassing door het brons te winnen.

In de eerste ronde werd er verloren van de latere kampioen Kenamju uit Haarlem, in de herkansing knokte het team zich terug naar de wedstrijd om de derde plaats. Hierin wist het team na een 0-2 achterstand uiteindelijk met 3-2 te winnen van hun sterke opponent uit Noord- Holland. Deze fantastische prestatie werd geleverd door:

-40 kg Esmee Vos
-44 kg Vera Raspe en Isa Heideveld
-48 kg Sarah Hector en Savannah Luttje
-52 kg Inge Bos
-57 kg Zoé Klunder en Annelie Bultena

Naast het damesteam -15 jaar kwamen 's middags ook nog judoka's van Judoschool Veendam in actie tijdens het NK teams voor senioren. Onder de teamnaam Judoteam Noord (een combinatie van judoka's van Judoschool Veendam, De Mattekloppers en Dijkmansport) wist het Herenteam zich na fraaie overwinningen in de voorronde te plaatsen voor de finale. Hierin was Topsport Zuid Nederland helaas te sterk. Met de 2e plaats zijn de mannen gepromoveerd naar de hoofdklasse.
Het damesteam kwam nu al uit in de hoofdklasse. Na verlies tegen Topsport Heerenveen werd helaas de tweede wedstrijd metberg goed judo nipt met 3-2 verloren van Kenamju uit Haarlem.

De resultaten van afgelopen weekend zijn een mooie afsluiter van een enorm geslaagd seizoen van de Veendammer Judoschool.