Overslaan en naar de inhoud gaan

Beachvolleybal open in Borgerswold

Door op zondag, 29 juni, 2014 - 17:00

Tekst Jacob Kuipers
Foto's Willem van der Werf

BORGERSWOLD - Afgelopen zaterdag vond er in recreatiegebied Borgerswold beachvolleybal plaats voor alle leeftijden. En ik liep plotseling één van de organisatoren tegen het lijf, het was Fred van Loenen. Samen met trainer Neimin Cosonic organiseerden zij het volleybalgebeuren op het goudgele strand van Veendam. Lange tijd bleef het droog maar tegen het eind van de middag kwamen er stevige druppels uit het luchtruim vallen en de sporters wisten niet half hoe snel ze moesten weg komen om een droog plekje te zoeken.

"Dit is beachvolleybal open", zei Fred van Loenen. Samen met volleybal-trainer Neimin Cosonic organiseerden zij het toernooi. Het is voor de eerste keer in Veendam dat het tweetal het beachvolleybal onder de aandacht brengt. "Dit is voor het eerst dat we dit hier in Veendam doen. Dit zijn teams die kunnen volleyballen en er zijn ook teams die iets minder kunnen volleyballen", zegt Van Loenen.

En de teams komen overal weg. Uit Appelscha, Hardenberg, Veendam en Muntendam. Fred van Loenen en Nermin Cosovic hebben dit drie weken geleden naar 'buiten' gebracht. Het was dus heel 'kort dag'. Er waren 26 teams en daar waren Van Loenen en Cosonic heel blij mee. "En in drie week tijd doe je natuurlijk niks. Dit is de eerste opzet en wij willen gewoon nog meer wedstrijden. En we doen in augustus hier nog een wedstrijd en volgend jaar willen we nog groter worden met meerdere teams", aldus een strijdvaardige Van Loenen.

Nermin Cosovic organiseert dus het strandvolleybal samen met Fred van Loenen. De oud-volleyballer heeft training gegeven bij Flash. In 2003, 2004 en 2005. Volgend seizoen onderwijst hij de dames 1 en de meisjes B en C van Flash. Het eerste mannenteam en wat jeugdteams. Jongens en meisjes. Cosovic: "Ik ben docent lichamelijke opvoeding aan de Winkler Prins. Op school geef ik extra volleybaltraining aan talentvolle jongens en meisjes. De meeste volleyballers die ik nu zie zijn bijna allemaal sporters die bij een club spelen. Dit is wel een aardig niveau".

De sporters van Flash waren aanwezig. Vanuit Borne is een team aanwezig en Lygurcus deed ook met een aantal jongens mee. "We hebben nog meisjes van Muntendam hier en van Ter Apel. De spelers/sters zijn allemaal verdeeld in groepjes. We hebben een herenploeg met twee poultjes van drie. Dat is een hoog nivo. Een meisjespoule van 4. Wat jongere meiden van 14/15 jaar. Daar achter hebben we nog een ploeg van vier met wat oudere dames. Twee poultjes van 4 met heren en dames, iets lagere nivo maar met heel veel gezelligheid", vervolgde hij.

En wie is Nermin Cosovic nog eigenlijk? "Ik heb een beachvolleybalschool gehad. Al die spullen heb ik toen aangeschaft. Ik heb training gegeven in het noorden voor jongens en meisjes die het leuk vonden. Zo zat ik een avond in Assen, Zuidlaren en Veendam op het strand. Zo in de loop der jaren heb ik al die spullen bij elkaar gekocht. Alleen de laatste paar jaar heb ik er niks mee gedaan. Nou laat ik het maar even uitpakken of we hier nog iets kunnen organiseren".


Voor meer foto's, zie fotoalbum