Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrolijke sport en spelmiddag Zeestratenwijk met voetbalclinic door Angelo Cijntje

Door op zondag, 29 juni, 2014 - 18:00

AKTIVITEITENMIDDAG - Wijk en Buurtbeheer Zeestratenwijk had in samenwerking met de Breehorn bij de WOP zaterdag een sportieve middag opgezet. Een hockeyclinic was op het programma gezet, en er kon worden deelgenomen aan (nieuw) oud-Hollandse spellen. Met een waterzeskamp en het lopen op bigfoots, touwtrekken, skilopen en zaklopen was er voor ieder wat wils. In samenwerking met Team Sport van de gemeente was deze middag opgezet.

De grote klapper was de voetbalclinic met oud-SC Veendam speler Angelo Cijntje. Er werd druk gedribbeld en op andere voetbaltechnieken geoefend.

Het Wijk en Buurtbeheer was druk bezig geweest met het flyeren op de scholen en in de buurt. Elk jaar wordt er weer een andere activiteit voor de Zeestratenwijk opgezet. Het is voor jong en oud, geheel in de geest van het WOP (Wijk Ontmoetingsplek). Op het schoolplein staan fitness toestellen opgesteld.

Voor dit jaar was Angelo Cijntje gevraagd om de voetbalclinic voor de jeugd te geven. Er was veel animo voor, ook al was het alleen al om te komen kijken. Angelo was ook echt de grote trekker van de spelmiddag. Al tijdens het rondbrengen van de flyers langs de deur waren er enthousiaste reacties.

Anneke Lutterop, Ineke van der Meer, Johan Them, Gaby Arends en Iekje Deelstra hadden alles in goede banen geleid. In de sporthal zou onder begeleiding van Team Sport de hockeyclinic worden gegeven. Maar helaas had de regen de kinderen voortijdig weggejaagd.

Anneke Lutterop hoopte nog dat het droog zou blijven, maar om drie uur had Pluvius de hemelsluizen opengezet en was het met bakken naar beneden gekomen. Dit maakte een voortijdig einde aan de activiteitenmiddag. Het was heel jammer, want het was zeer goed bezig. Maar het mocht de joligheid niet drukken. Onder de partytent werd er nog samen met Angelo Cijntje geschuild.

De WOP is op een mooie plek gelegen. Vorig jaar werd met feestelijke activiteiten de WOP geopend. Het wordt na schooltijd door de kinderen veel bezocht om er te voetballen en om er gebruik te maken van de speel- en de fitnesstoestellen.


Voor meer foto's, zie fotoalbum