Overslaan en naar de inhoud gaan

Veendam doet mee met Slag om Noord van RTV Noord

Door op zaterdag, 28 juni, 2014 - 23:08

SLAG OM NOORD -SLAG OM NOORD - Radio Noord toerde sinds zaterdag door de provincie om bekend te maken welke tien dorpen mee gaan doen aan Slag om Noord.

Wiebe Klijnstra trok samen met een dweilorkest van dorp naar dorp om live in de uitzending bekend te maken welke tien dorpen deze zomer, in de periode 28 juli tot en met 8 augustus, gaan strijden om de felbegeerde titel.

De sportieve wedstrijden vinden in Veendam plaats in de wijk Noord, aan de Somerlustweg, op de plek waar vroeger jongerencentrum Jono stond. Ook is er een uitwedstrijd in een ander dorp.

Zaterdagmiddag kwam RTV Noord naar Veendam om de locatie te inspecteren en initiatiefneemster Gea Prins te vertellen dat Veendam één van de tien plaatsen is die mee gaat doen met Slag om Noord.

Om Veendam goed op de kaart te zetten heeft Gea Prins mensen nodig die sportief zijn en mensen die veel algemene kennis over onze gemeente, want alleen op deze manier kan de overwinning worden binnengehaald.

Ondernemers kunnen Gea Prins financieel ondersteunen, maar ook sportverenigingen kunnen hun steentje bijdragen zodat op 8 augustus Veendam als grote winnaar uit de bus komt.

Dinsdag 1 juli is Gea Prins te gast bij RTV Noord om nader uitleg te krijgen over de Slag om Noord, die ze samen met veel Veendammers hoopt te leveren.

Vanaf 28 juli betreden de volgende dorpen 'het slagveld van RTV Noord': Bedum, Onderdendam, Usquert, Appingedam, Loppersum, Beerta, Heiligerlee, Wedde, Veendam en Sappemeer. Twee weken lang gaan ze met elkaar de strijd aan op hindernisbanen, zeephellingen en andere obstakels.