Overslaan en naar de inhoud gaan

Prime Time spectaculair tienerprogramma Nieuw event naast Kinderfeestweek voor tieners

Door op vrijdag, 27 juni, 2014 - 23:00

TIENERS - Jongeren leven in een tijd met veel snelheid, afwisseling, uitdagingen, peergroupen en bewuste keuzes. Dat zijn daarom ook de ingrediënten van Prime Time, een speciaal tienerevent van 13 t/m 15 augustus. Drie avonden lang is er dan in en rondom een feesttent in Borgerswold van alles te doen wat bij hen past. Diverse artiesten, sportieve uitdagingen en clinics, lekkere muziek, samen eten, tijd voor elkaar en meekrijgen waarom God geniet van mensen en wat Jezus voor je kan betekenen. Het zit in die drie avonden, dus dat is een programma met pit. En ongelooflijk maar waar, het kost helemaal niks om er bij te zijn.

Waarom dit event?
Sinds 2005 is er in de laatste week van de zomervakantie van de scholen een Kinderfeestweek in Veendam. Daar zijn al duizenden basisschoolkinderen geweest en al jaren is er het verlangen om niet alleen iets te doen voor de basisschoolleeftijd maar ook voor tieners. Maar als je ergens aan begint moet het ook goed zijn was de gedachte, de reden waarom dit event best nog lang op zich heeft laten wachten. In 2013 was het dan toch zover: we gaan d'r voor. Ondertussen zijn er al diverse brainstormsessies geweest, is er veel overlegd, gevraagd en geregeld en staat er een programma waar voor iedere tiener wel iets te genieten valt. Net als bij de Kinderfeestweek is bij dit event van belang om iedereen te laten merken dat je als tiener echt meetelt, dat je geliefd bent door mensen en door God. Dat het leven best pittig kan zijn, maar dat er meer is dan wat het oog ziet. En dat Jezus zegt dat je moet gaan voor het beste, ook voor elkaar.

Kwaliteit vereist!
Om iets goed te doen moet je echt voor gaan. Dat is ook wat de organisatie nastreeft en daarin ondersteunt wordt door drie kerken, namelijk de Christelijk gereformeerde kerk vrijgemaakt en de baptistengemeenten Veendam en De Ontmoeting. Door hun financiële ondersteuning en enkele royale giften zijn de kosten grotendeels gedekt en dat terwijl de diverse onderdelen van het programma behoorlijk wat geld kosten. Maar daar is in de voorbereiding bewust voor gekozen: kiezen voor variatie en voor kwaliteit en gaan voor het beste. Naast een flitsend programma zijn ook de vele vrijwilligers van groot belang. Hoe breng je de liefde van Jezus over als je niet vol passie bent en toegewijd aan wat je doet? Dus toegewijde mensen met een hart voor tieners.

Prime Time en Kinderfeestweek
Veel van de tieners die het event zullen bezoeken zijn eerder bij de Kinderfeestweek geweest. Van die groep is regelmatig de vraag "wat is er voor ons als we te oud worden voor de Kinderfeestweek?". Tot nu toe was dat alleen voor de 1e klassers een kamp in september maar Prime Time zal daarin voorzien. De opzet is echter geheel anders want er zijn diverse artiesten zoals McProphet, freestyler Josh, Soulfuel en Sweet Young Woman, gezamenlijk eten op donderdag en vrijdag, een pittige zeskamp, after party's en een flitsende presentatie. Het is wel op hetzelfde evenemententerrein in Borgerswold en in dezelfde feesttent zodat er optimaal van de faciliteiten gebruik wordt gemaakt. Bij beide events is er veel tijd en aandacht voor elkaar, aansprekende muziek en lekker actief bezig zijn. En is het duidelijk dat Jezus kennen een wereld van verschil is.

Prime Time is van 13 t/m 15 augustus, op woensdag-, donderdag en vrijdagavond, van 19-22 uur.

Meer informatie kun je o.a. vinden op Facebook - PrimeTime.