Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruimte voor sporttalenten op Winkler Prins

Door op vrijdag, 27 juni, 2014 - 11:09

Sporttalentontwikkelingprogramma's voor volleybal, judo en zwemmen

SPORT - Winkler Prins biedt talentvolle jonge sporters de mogelijkheid om extra trainingen te volgen voor (beach)volleybal, judo en zwemmen. Voor het volgend schooljaar zijn er, samen met de verenigingen Flash, Judoschool Veendam en Bubble, programma's ontwikkeld als aanvulling op de reguliere trainingen.

Afgelopen jaar hebben 15 leerlingen deelgenomen aan de extra volleybaltrainingen en deelgenomen aan de schoolsportcompetitie ‘Olympic moves'. Nermin Çosoviç, docent lichamelijke opvoeding en oprichter van stichting Topspin (beach-/volleybalschool), heeft ambitieuze plannen met de talenten van Winkler Prins. De extra trainingen, gericht op de persoonlijke ontwikkeling, moeten leiden naar het WK voor schoolteams in Brazilië en Servië. In september beginnen de extra trainingen voor het volleyballen en deze gaan door tot en met april. Vanaf mei tot en met augustus worden de beachvolleybal lessen gegeven. Door de combinatie van de reguliere lessen en de extra trainingsuren, wordt het voor de leerlingen mogelijk gemaakt om vijf dagen in de week te trainen. Naast volleybal, zijn ook judo en zwemmen opgenomen in het sporttalentontwikkelingsprogramma. De judo- en zwemtrainingen worden gegeven door Martin Welles, ervaren leerkracht lichamelijke opvoeding en zweminstructeur, die verbonden is aan de school.

Als ambitieuze sporter en tevens leerling van de school moet de studie gecombineerd worden met een flink aantal trainingsuren en mogelijk veel wedstrijden. Dit vergt een goede planning. Dat is niet voor iedereen even gemakkelijk. De sporttalentcoördinator, Cobus Oosting, helpt wanneer sport en schoolwerk met elkaar in de knel komen.

Ook de jongens en meisjes die op dit moment niet op een sport zitten, komen voor deze training in aanmerking. Heb je geen judo, zwem of volleybal achtergrond dan is het, gezien je leeftijd, nog steeds mogelijk om een goede sporter te worden!