Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachte Veendammer van vier woninginbraken aangehouden

Door op donderdag, 26 juni, 2014 - 13:08

INBRAKEN - Begin juni heeft het woninginbrakenteam van de politie in Veendam en Hoogezand een 41-jarige Veendammer aangehouden. De man wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor in ieder geval vier inbraken in zijn woonplaats.

Bij een inbraak in een woning aan het Beneden Oosterdiep werd DNA aangetroffen. Na onderzoek bleek er een DNA-match te zijn met de verdachte. Begin juni werden er drie inbraken gepleegd in woning aan de Meezenbroekstraat, de J. Kammingastraat en de Molenstreek. Ook hiervan wordt de man verdacht. Bij de inbraken werden voornamelijk laptops, mobiele telefoons, portemonnee's en sieraden gestolen. De man is vaker met politie en justitie in aanraking geweest. De politie sluit niet uit dat de man voor nog meer inbraken verantwoordelijk is. Na de aanhouding van de man is er een afname van woninginbraken in Veendam geconstateerd. Hij zit nog vast. Het onderzoek van de politie is nog niet afgesloten. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Bel 112 bij verdachte situaties
U kent uw buurt het beste. U weet wie uw buren zijn en in welke auto's zij rijden. Bel altijd 112 als u in de buurt iets verdachts ziet. Noteer bijvoorbeeld het kenteken van de verdachte auto en/of het signalement van de verdachte persoon. Met een beschrijving van het misdrijf, de dader en de vluchtrichting kan de politie snel in actie komen! De centralist van de Meldkamer Noord-Nederland kan tevens een Burgernetactie starten, zodat agenten samen met deelnemers van Burgernet kunnen uitkijken naar inbrekers, overvallers en straatrovers.

Aanpak woninginbraken topprioriteit
Woninginbraken hebben een enorme impact op de slachtoffers. De aanpak daarvan heeft dan ook topprioriteit bij de politie. Deze delicten vormen een groot maatschappelijk probleem. Dit probleem kan alleen aangepakt worden als inwoners, gemeenten, politie, OM en andere partijen samenwerken. Alleen samen kunnen we het net sluiten en zorgen voor een veiligere samenleving