Overslaan en naar de inhoud gaan

Muzikale afsluiting van het schooljaar!

Door op zaterdag, 21 juni, 2014 - 13:47

AFSLUITING - In de laatste schoolweek van de Muziek-, Dans- en Theaterschool staan er alleen maar leuke dingen op het programma. En daar willen de leerlingen iedereen van mee laten genieten. Dat betekent dat ze ook naar buiten gaan!

Dat gebeurt op donderdag 3 juli.
Vanaf 17.00 uur tot 21.00 uur is er Pop op 't Plein. Op het Museumplein komt er een podium bij de vijver. En daar treden slagwerkers, bands en het popkoor op. Te zien en te horen zijn de slagwerkleerlingen van docent Wim Niemeijer, de leerlingen van gitaardocent Bart Mooten. Zij worden uitgedaagd om een gitaarmarathon te realiseren. Daarna komen de bands: Juke Box, Up North en de V-Town Funk Band. Het popkoor wordt begeleid door de V-Town Funk Band. 's Middags zijn er op verschillende plekken in het centrum optredens van violisten en fluitisten.

Kijk voor meer informatie ook op de website: mdtveendam.nl

Samen spelen belangrijk
De Muziek-, Dans- en Theaterschool stimuleert de leerlingen om samen te spelen. In januari en februari hebben we de ensemblemaand gehad met een geweldige afsluitende presentatie met ca 300 leerlingen! In april de theatervoorstelling met daarin geïntegreerd dans en muziek en onlangs nog de musical Glee, met ook weer alle disciplines er in.

De bands worden gecoacht door docenten van de MDT. Dat is een proces van leren samen spelen, rekening houden met elkaar en gezamenlijk verantwoordelijkheid leren dragen. En natuurlijk ontwikkelt de band een eigen muziekrichting. Zo speelt de V-Town Funk Band instrumentale jazzfunk en pop en soulclassics met zang. Nieuw is bij dit optreden het begeleiden van het popkoor, wat weer andere vaardigheden van de bandleden vraagt. De viool- en fluitleerlingen hebben in de individuele lessen al hun partijen geoefend. Eerder in de muziekweek oefenen ze samen en dan zijn ze klaar voor een optreden buiten.

Verder zijn er nog verschillende activiteiten binnen: veel ensemblespel en samen zingen, maar ook dvd's bekijken met concerten, een workshop Keltische muziek en zelfs een excursie naar het muziekinstrumentenmuseum in Eelde. De lessen dans en theater zijn al eerder afgesloten met open lessen en met de theatervoorstelling.