Siewert Snijder Toernooi groot succes

Door op dinsdag, 17 juni, 2014 - 21:12

VOETBAL - De velden van Veendam 1894 stonden afgelopen zondag in het teken van de 17e editie van het Siewert Snijder Toernooi, een groot en kwalitatief hoogwaardig jeugdtoernooi voor D-pupillen en C-junioren. Onder grote publieke belangstelling en prima weersomstandigheden gingen FC Emmen (C-ers) en Velocitas (D-ers) met de hoofdprijs aan de haal. FC Emmen versloeg gastheer Veendam 1894 in de finale bij de C-junioren, terwijl bij de D-pupillen Velocitas na een bloedstollende penaltyreeks FC Emmen in de finale de baas was. Bij de C-ers legde Velocitas beslag op de 3e plek en GVAV Rapiditas werd 4e. Bij de D-ers werden Achilles 1894 en Veendam 1894 respectievelijk 3e en 4e. Toernooifavorieten als SC Cambuur en FC Groningen wisten niet tot de kruisfinale te reiken.

Individuele prijzen
Traditiegetrouw worden er op het Siewert Snijder Toernooi ook bekers uitgereikt aan de beste speler, beste keeper en topscorer van het toernooi. Een vakkundige jury kroonde uiteindelijk Pepijn Knol van FC Emmen (C-ers) en Vincent Pichel van GVAV Rapiditas (D-ers) tot beste spelers van het toernooi. De beste keepers van het toernooi waren Bram Westers van Velocitas (C-ers) en Brian Davies van Achilles 1894 (D-ers). Saillant detail: Bram Westers werd vorig jaar, toen nog bij de D-pupillen, ook al verkozen tot beste keeper van het toernooi. Tot slot werden Thijs Oosting van FC Emmen (C-ers) en Rick Hovinga van Velocitas (D-ers) gekroond tot topscorer van het toernooi met respectievelijk 5 en 6 doelpunten.

Traditie
Veendam 1894 heeft inmiddels een grote traditie opgebouwd met het Siewert Snijder Toernooi. Afgelopen zondag was het alweer de 17e keer in successie dat het toernooi werd gehouden op de velden aan De Langeleegte. Het toernooi is vernoemd naar oud-speler Siewert Snijder, een groot voetballer die deel uitmaakte van het kampioenselftal van het Noorden in het seizoen 1931-1932. Helaas is hij tijdens de Tweede Wereldoorlog in Duitsland overleden. Ter nagedachtenis aan deze legendarische speler heeft de familie Snijder in 1960 aan Veendam 1894 een wisselbeker beschikbaar gesteld voor de A-junioren. Deze is echter bij een brand in het clubgebouw verloren gegaan. In 1998 heeft de familie Snijder besloten om als sponsor op te treden van een jaarlijks terug te keren jeugdtoernooi voor de C-junioren en D-pupillen. Veendam 1894 is de familie Snijder enorm dankbaar voor hun medewerking en inspanningen, waardoor er alweer 17 jaar een geweldig toernooi wordt georganiseerd.