Overslaan en naar de inhoud gaan

De Brug op Nationale Special Olympics Heerenveen

Door op dinsdag, 17 juni, 2014 - 11:00

Door Grietje Hooiveld, coach De Brug

DE BRUG - Afgelopen weekend waren de Nationale Special Olympics in Heerenveen. Atletiek, zwemmen en paardrijden waren ook onderdeel van het geheel en hier deden groepen uit Veendam aan mee.

15 zwemmers hebben hier helemaal naar toe geleefd en zijn afgelopen vrijdag 13 juni naar Heerenveen afgereisd. Daar was vrijdagavond de openingsceremonie in het Abe Lenstra stadion en aansluitend daarop kon de voetbalwedstrijd Spanje - Nederland op 4 grote schermen worden bekeken. De sfeer zat er goed in na de overwinning van Nederland. De volgende dag moesten de zwemmers zelf in actie komen en laten zien waar ze de afgelopen maanden voor hadden getraind.

De stemming zat er goed in en er zaten veel aanhangers van De Brug Veendam op de tribunes om ze aan te moedigen. Er werd de eerste dag goed gezwommen en voldaan keerde iedereen dan ook terug naar de grote tenten om te eten en zich klaar te maken voor de feestavond. Ook dit was zeer gezellig en iedereen viel na het feest dan ook snel in slaap.

Zondag was de beslissende dag, de dag dat er voor medailles werd gezwommen. 's Morgens moest iedereen nog wel even goed wakker worden, maar de eerste 2 dames zetten al direct beide een PR op de kaart en werden eerste en tweede. Dat kon de rest natuurlijk niet op zich laten zitten en zo ging het eigenlijk de hele dag door, sommigen een paar tiende van een seconde, anderen 1 of 2 seconde. Aan het eind van de zondag waren de estafette's, het herenteam had op de zaterdag een tijd neergezet van 1.01.55 en wou op de zondag onder de minuut zwemmen. Het spande erom maar ze hebben het gered, ze zwommen onder de minuut 0.59.48. Dit was dan ook goed voor een gouden plak !!

Toen dit afgelopen was werden alle medailles uitgereikt, de oogst voor de Veendammer zwemmers was : 6 x goud , 5 x zilver, 4 x brons, 6 x 4e plaats, 3 x 5e plaats, 1 x 6e plaats en 3 x 7e plaats.

Iedereen was heel tevreden en na een lekker patatje gingen ze kijken bij de sluitingsceremonie wederom in het stadion en daarna voldaan richting huis.