Judoka's Judoschool Veendam winnen internationaal toernooi Venray

Door op maandag, 16 juni, 2014 - 19:30

Brons - Lars van Oostrum

JUDO - Afgelopen weekend vond in Venray een van de grootste en sterkst bezette toernooien van Nederland plaats. Een ijzersterk toernooi met 1400 deelnemers van 20 verschillende nationaliteiten. De judoka's van Judoschool Veendam lieten een bijzonder goede indruk achter en wisten maar liefst 8 medailles te veroveren.

In de klasse -73 kilogram was Thijmen Engels absoluut de beste. In zijn finalepartij tegen de sterke Engelsman Oakes scoorde hij een vol punt. Elisabeth Meijer won de klasse -78 kilogram. De finale was erg goed. Zij scoorde binnen 15 seconden een vol punt. Sharel Ploeg deed in 2 categorieën mee. Bij de damesjunioren behaalde zij het brons maar bij de dames senioren wist zij verrassend het goud te pakken. In haar laatste wedstrijd versloeg zij de Deense Olsen met een vol punt.

Een tweede plaats was er voor Ingrid Engwerda. Op zaterdag wist zij nog Nederlands Studentenkampioen te worden met het team van de ACLO Groningen, op zondag bereikte zij in Venray de finale door in de voorronden overtuigend te winnen van haar Engelse tegenstandsters. In de finale was haar Belgische tegenstandster te sterk.

Daarnaast was er nog brons voor Lars van Oostrum, Zoé Klunder en Anniek Potze. Lars verloor in een poule van 40 deelnemers zijn eerste wedstrijd maar knokte zich zich knap terug. Met 5 overwinningen op rij stond hij in de wedstrijd om de derde plaats. Hierin wist hij met aanvallend judo een fantastisch punt te maken en derde te worden. Zoé Klunder won haar voorronden met sterk judo maar verloor de halve finale van de huidige kampioen van Nederland. In de wedstrijd om de derde plaats scoorde Zoé een yuko en een wazari en won overtuigend. Eveneens overtuigend was de wedstrijd om de derde plaats van Anniek Potze. Vorig jaar verloor zij de strijd om brons maar nu liet zij er geen twijfel over bestaan en scoorde met uchi Mata een vol punt.

Tel bij deze 8 medailles ook nog eens de twee vijfde plaatsen van Sven van Oostrum en Stacey Klunder en je spreken van een uitstekend resultaat van de Veendammer judoka's.