Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanzienlijk minder bezwaren tegen de aanslag gemeentelijke belastingen/WOZ-beschikking

Door op vrijdag, 13 juni, 2014 - 16:20

BEZWAAR - Afgelopen voorjaar heeft de gemeente Veendam voor het eerst inwoners van de gemeente aangespoord om telefonisch contact op te nemen bij een bezwaar tegen de aanslag gemeentelijke belastingen of tegen de WOZ-waarde van hun woning. De gemeente wilde hiermee graag zorgen voor meer direct contact met inwoners en voor het sneller afhandelen van bezwaren.

De nieuwe werkwijze van de gemeente is een groot succes gebleken. De eerste weken na de aanslagoplegging hebben de medewerkers van de afdeling Belastingen veel inwoners direct telefonisch kunnen helpen. Ook de taxateurs zijn veel op pad geweest om woningen te bezoeken. Reacties van de inwoners op de nieuwe werkwijze waren erg positief.

De nieuwe werkwijze heeft daarnaast geleid tot een daling van het aantal schriftelijke bezwaren met 53% (in 2013 kwamen 385 bezwaren binnen, in 2014 was het aantal bezwaren gedaald naar 181).

Wethouder Henk Jan Schmaal: "Wij zijn blij met de resultaten en dat de nieuwe aanpak vruchten heeft afgeworpen. We willen dichterbij de inwoners staan en hiermee zijn we op de goede weg. We hopen dat inwoners volgend jaar opnieuw de gemeente bellen voor vragen bij een bezwaar. Veel zaken kunnen al informeel worden afgehandeld. Dit is voor inwoners prettig, maar ook voor de gemeente. Ik wil iedereen die dit jaar de gemeente heeft gebeld, ook hartelijk bedanken".