Overslaan en naar de inhoud gaan

Feestelijke en zonnige (her)opening peuterspeelzaal Duiventil Ommelanderwijk

Door op vrijdag, 13 juni, 2014 - 09:00

Door Bianca Kor en Henk Gibcus

PEUTERS - Op donderdag 12 juni vond de feestelijke (her)opening plaats van peuterspeelzaal De Molenwiek. De peuterspeelzaal zat voorheen in buurthuis De Molenwiek maar heeft een plekje gevonden in basisschool de Ommewending en maakt onderdeel uit van het peuterspeelzaalwerk van Compaen, en is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 2½ tot 4 jaar.

Diana Kuiper-Romp van de oudercommissie legt uit dat hiermee de doorgaande leerlijn van peuters naar het basisonderwijs makkelijker wordt. 'De overstap van peuterspeelzaal naar de basisschool is geen drastische stap meer omdat het basisonderwijs op dezelfde locatie wordt gegeven. De omgeving blijft hetzelfde.'

Voorzitter van de oudercommissie Remco Luiken verteld: ' Bij een nieuwe plek hoort een nieuwe naam'. De nieuwe naam zal deze ochtend onthuld worden door wethouder van onderwijs, Bert Wierenga.

De ochtend begint in de klas waar de peuters in een kring bij elkaar zitten en waar ook enkele ouders bij aanwezig zijn. Juf Miriam leest voor en zingt liedjes met de kinderen. Voor deze speciale ochtend is er een clown uitgenodigd: Pipo Henk. Deze clown stelt zich eerst voor als 'Henk' en heeft zijn clownsoutfit nog niet aangetrokken. 'Veel kinderen zijn bang voor clowns', legt hij uit. Daarom kom ik eerst als mijzelf de klas binnen en langzamerhand trek ik mijn clownspak aan en wordt ik geschminkt als een echte clown. Kinderen kunnen op deze manier zien dat een clown ook maar een mens is en dat ze nergens bang voor hoeven te zijn.' Als Henk zich heeft verkleed als Pipo Henk maakt hij van ballonnen allerlei figuren zoals een bloem en een hond. Juf Miriam voelt even aan aan de pruik van Pipo Henk. 'Het voelt als echt haar!' zegt ze.

Als wethouder Bert Wierenga arriveert, verzamelt iedereen zich buiten op het schoolplein. Daar wordt de nieuwe naam onthuld. Voordat de nieuwe naam onthuld wordt, laten alle kinderen ballonnen op met een briefje eraan. Het kind met de ballon die het verste weg waait, krijgt een leuke prijs.

Dan begint het officiële gedeelte van de ochtend. Iedereen die betrokken is bij de organisatie mocht een naam inzenden. Er is een top 5 gemaakt van de mooiste namen. De 4 namen die het niet geworden zijn: de Flierefluiter, Veilig Nestje, De Takkeling en De Duivennest. De bedenkers krijgen een leuke prijs voor hun inzet.

Maar dan. De nieuwe naam voor de Molenwiek is geworden: De Duiventil. Waarom er voor deze naam gekozen is? De school is gevestigd aan de Houtduifstraat en de school staat in een gebied met straatnamen die betrekking hebben tot vogels.

De leerlingen krijgen een T-shirt met het nieuwe logo. Dit logo komt ook op het gebouw te staan.

Na het officiële gedeelte is het tijd voor een hapje en een drankje en voor spelletjes! Het was een prachtige zonnige ochtend dus iedereen kon volop genieten van het mooie weer.


Voor meer foto's, zie fotoalbum