Overslaan en naar de inhoud gaan

Eindresultaten examen Winkler Prins Veendam

Door op donderdag, 12 juni, 2014 - 20:00

Verwacht slagingspercentage ligt op 95,3%

WP - Directie en medewerkers van Winkler Prins, openbare school voor voortgezet onderwijs in Veendam, zijn heel blij met de behaalde resultaten van de examenkandidaten vmbo kader/ basis, mavo, havo, vwo (atheneum en gymnasium).

  • 95,3 % van de leerlingen behaalt het diploma (verwacht percentage na herkansing)
  • Het slagingspercentage ligt op het gebruikelijke hoge niveau van voorgaande jaren (vorig jaar was dit 94,4%)
  • De goede resultaten zijn te danken aan de grote inzet van de leerlingen en hun docenten én het ingezette beleid om leerlingen beter voor te bereiden op de verzwaarde exameneisen (bijv. intensieve examentrainingen)

Onderstaand een overzicht van de prognose na de herexamens

  Aantal geslaagde
kandidaten
Percentage
geslaagden

Vmbo Basis
Vmbo Kader
Mavo
Havo
Vwo

 80
68
108
85
62
 99%
94%
98%
90%
94%

'Winkler Prins is trots op de prestaties van de leerlingen en de behaalde scores. Alle kandidaten zijn telefonisch op de hoogte gebracht van hun examenresultaten.

De kandidaten van de mavo en vmbo kader en basis ontvingen 11 juni al de uitslag en konden woensdagavond hun voorlopige cijferlijst komen halen. De stemming was opgelucht en uitbundig.

De examenleerlingen gymnasium, atheneum en havo kregen vanmiddag de uitslag te horen en komen vandaag, 12 juni om 19.00 uur naar locatie J.G. Pinksterstraat 26 om elkaar geluk te wensen en hun voorlopige cijferlijst in ontvangst te nemen.