Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe serie Goud Bezig Vrijwilligers in Veendam voor het voetlicht

Door op vrijdag, 13 juni, 2014 - 15:53

VRIJWILLIGERSWERK - De serie ‘Goud bezig!' krijgt een vervolg. Vanaf 21 juni is deze serie over vrijwilligers in de provincie Groningen weer ieder weekend op TV Noord te zien. De eerste aflevering is opgenomen in Veendam. Freerk Draaijer is vrijwilliger op het Winkler Prins. Hij leert basisschool leerlingen van alles over techniek. Op 29 juni staat een leerling van het Winkler Prins centraal, hij doet zijn maatschappelijke stage bij een motorclub als vlaggenist. Een van de vrijwilligers uit Pekela is Alexander Sulava, hij geeft krachttraining en judoles.


Vrijwilliger op de Familie Trouw Veenkoloniaal Museum

In iedere aflevering staat een andere vrijwilliger centraal. Ze hebben de meest uiteenlopende soorten bezigheden: van computerles geven tot het ondersteunen van mantelzorgers, van klussen aan oude bussen tot het runnen van een inloopcafé. Vrijwilligers zijn op heel erg veel terreinen actief. Sportinstellingen, musea en welzijnsinstellingen kunnen simpelweg niet zonder. Alle reden dus om deze mensen eens in het zonnetje te zetten!


Faiza 'op de thee' Mo(o)i Veendam

De serie wordt gemaakt door Stichting Noordgedacht en Marleen Godlieb Mediaproducties. De gemeenten Veendam en Pekela subsidiëren in totaal acht afleveringen. Dat zijn onder anderen een vrijwilliger van het Veenkoloniaal Museum, van Mo(o)i  Veendam, mantelzorgondersteuners, allochtone vrijwilligers en een vrijwilligster van De Kiepe. Wilt u op de hoogte blijven van alle uitzendingen kijkt dan op de Facebook aan van ‘Goud bezig!

‘Goud bezig!’ is iedere zaterdag en zondag te zien op RTV Noord om 18.25 en 18.55 en wordt ieder half uur herhaald.


Maatschappelijke stage - De vlaggenist bij MC Veendam