Overslaan en naar de inhoud gaan

Judoteams Veendam-BVHS ijzersterk op Noordelijk Teamkampioenschap

Door op dinsdag, 10 juni, 2014 - 10:00


JUDO -
Afgelopen zaterdag vond in Bergum het Noordelijk Kampioenschap voor jeugdteams op het programma. Een sterk en spannend toernooi waarin de judoka's van Judoschool Veendam een bijzonder goede indruk achter lieten.

Bij de jongensteams -12 jaar kwamen maar liefst 12 teams uit Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel in actie. Judoteam Veendam-BVHS kwam met 2 teams de mat op. Het eerste team wist na 5 poule overwinningen de finalepoule te bereiken. Het tweede team wist na verlies van A-7 1 (een combinatieteam van verschillende clubs uit Friesland) met duidelijke cijfers te winnen van Akkermans uit Wommels en Judoschool Assen. De wedstrijd om plaatsing voor de finalepoule tegen Poelstra uit Sneek werd met 3-2 nipt verloren waardoor het 2e team net niet in de finalepoule wist te komen.

Het 2e team bestond uit de volgende judoka's Ruben Vos, Jaylani Akuduman, Maurice van der Laan, Mehdi Hijazi, Emiel Hoogeveen, Thijs Hensens en Sven van Oostrum.

Het 1e team wist in de finalepoule met 4-1 te winnen van A-7 2. In de finale was het eerste team van A-7 nipt met 3-2 te sterk.

Na 6 gewonnen wedstrijden en 1 verloren wedstrijd mochten de jongens -12 jaar op de 2e plek plaats gaan nemen. Het team bestond uit de judoka's: Nils van Oostrum, Youssef Vijfwinkel, Alex Rijff, Anas Schreuder en Lars van Oostrum.

De teams van Judo A-7 beheersen eigenlijk de laatste jaren het districtskampioenschap voor teams. Bij de dames had dit team in samenwerking met Judo Groningen een enorm sterk team staan, welke ook absoluut de favoriet voor de titel was. Wij wisten hier in samenwerking met Tan Ren Jutsu een sterk team tegenover te zetten. Dit resulteerde in een bloedstollende finale waarin hard werd gestreden om het enige ticket naar het NK.

Esmee Vos zette direct de trend door een fantastische wedstrijd te judoen, wazari te scoren maar helaas haar wedstrijd niet te winnen van Jikke Bijker. In de klasse -44 kilogram steeg Vera Raspe boven zichzelf uit door met ippon te winnen van de sterke Fleur Douwes. Toen vervolgens Sarah Hector een schitterend punt scoorde tegen Emma de Wal kwam de overwinning plots dichtbij. Inge Bos judoede in de klasse -52 kilogram tegen de huidige nummer 3 van Nederland Roos Deurloo een uitstekende wedstrijd maar wist niet te voorkomen dat Roos de stand op 2-2 zette. De laatste wedstrijd tussen Zoe Klunder en Berber Bergstra ging de doorslag geven. Zoe liet er geen twijfel over bestaan en scoorde binnen een halve minuut een schitterende ippon, 3-2! Kampioen van Noord Nederland en geplaatst voor het NK in Nijmegen op 28 juni!

Een fantastische teamprestatie en een beloning voor het harde werken van alle judoka's.

Het damesteam bestond uit Isa Heideveld, Esmee Vos, Vera Raspe, Savannah Luttje, Sarah Hector, Inge Bos, Zoe Klunder en Annelie Bultena.

In de middag deed ons jongenteam -15 jaar het ook erg goed maar zij wisten wel een aantal wedstrijden te winnen maar helaas geen podiumplaats te veroveren. Dit team bestond uit Sander Hoogeveen, Hub Raspe, Dries Wiersma, Thom Hensens, Tsjuck Kingma, Murat Isik.

De resultaten van dit weekend geven aan dat we erg goed op weg zijn. Volgende week wacht een groot internationaal judotoernooi In Venray.