Overslaan en naar de inhoud gaan

Ambtenaren 'at a high level' tijdens Fietslunchtocht

Door op vrijdag, 6 juni, 2014 - 12:00

VERKENNING - Meer dan 70 ambtenaren in de gemeente Veendam haalden dinsdag per fiets een deel van hun middaglunch op. Tussen 12 en 13 uur stond het klaar op 4 wederzijdse locaties, welke per fiets werden aangedaan. De afwisselende teams waren telkens per twee met elkaar gecombineerd. Zo kon men kennismaken met elkaar en met elkaars werkomgeving.

De lunch wachtte op de volgende locaties; bij de RDW Omgevingsdienst Groningen aan de Lloydsweg, in het Rijksdienst voor het Wegverkeer aan de Skagerrak, het Raadshuis van de Gemeente Veendam aan het Raadhuisplein, en werd afgesloten bij het Waterschap Hunze en Aa's aan het Aquapark.

De fietstocht werd als onderdeel van het Mobiliteitsjaar gehouden. De gemeente Veendam organiseert al jaren diverse activiteiten in het kader van de mobiliteitsweek, en de lunchfietstocht is een jaarlijks terugkerend evenement waarvoor weer veel belangstelling was.

Door ook andere organisaties voor deelname uit te nodigen hoopt de gemeente te stimuleren dat ook hun medewerkers eens vaker de auto verwisselen voor de fiets. De Fietslunchtocht was ook een leuke en een sportieve verkenningtocht door Veendam.

In het gemeentehuis van Veendam was raadslid Theo Mooiman gastheer en gids, en vertelde hij wetenswaardigheden uit de geschiedenis van het gemeentehuis.

Bijzonder leuk was ook het bezichtigen van het Waterschapshuis van Hunze en Aa's. De deelnemers kregen na het lunchdeel een rondleiding langs de kantoren. En over de hoge loopgalerijen/loopbruggen langs het ramenpartij van het atrium keek men meters diep de centrale hal in, en ook naar buiten had men 'a view from a high level'.