Overslaan en naar de inhoud gaan

Mini Markt in het kader van de Nationale Tuinweek 2014

Door op donderdag, 5 juni, 2014 - 11:00

MINI MARKT - Op zaterdag 14 juni 2014 zal er door Groei & Bloei afdeling Veendam en omstreken een mini markt gehouden worden op het binnenplein van het ABC complex te Veendam. De mini markt is geopend van 10.00 tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk.

Groei & Bloei is een landelijke groenvereniging gericht op tuinieren. De vereniging heeft 150 afdelingen en rond de 40.000 leden. Ieder lid van de vereniging krijgt het tijdschrift Groei & Bloei 11 keer per jaar toegestuurd. Het magazine staat vol praktische tips, tuinreportage's en achtergrondverhalen over plantensoorten en tuinieren. Voor meer informatie: www.groei.nl

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden geeft woensdag 11 juni op het Sint Agathaplein in Delft het startsein voor de Nationale Tuinweek. HKH Prinses Beatrix zal samen met een aantal schoolkinderen van de Max Havelaarschool uit Delft de eerste tegel lichten, en er een plant of boom voor terug poten. Uiteraard in aanwezigheid van een delegatie vanuit de afdelingen van Groei & Bloei.

De Nationale Tuinweek wordt dit jaar voor het eerst gehouden en duurt van 14 tot en met 21 juni. Het is een initiatief van vereniging Groei & Bloei. De grootste tuinvereniging van Nederland en Belgiƫ wil daarmee meer mensen enthousiast maken om actief te gaan tuinieren met bloemen en planten. In Nederland en Vlaanderen worden die week talloze 'groene' initiatieven genomen: van plantenmarkten en tuinenfietstochten tot natuur-educatiewandelingen, workshops, lezingen en rondleidingen door (moes)tuinen en parken.

Het thema van de Nationale Tuinweek is tegel eruit, plant erin. Aan de hand van dit thema hoopt Groei & Bloei een bijdrage te leveren aan groenere steden en dorpen met een grotere biodiversiteit. De week wordt feestelijk afgesloten met het Nationale Open Tuinenweekend. Meer dan 1.000 tuinbezitters stellen dan hun tuin gratis open voor publiek.

Ook Groei & Bloei afdeling Veendam en omstreken wil haar steentje bijdragen door het houden van een mini markt waar van alles te zien en te doen zal zijn. Voor kinderen is er een kleurwedstrijd aan de kindertafel waar kleurpotloden en kleurplaten klaar liggen, ook kunnen zij gratis een bloemstukje maken voor vaderdag. Voor volwassenen is er een prijsvraag. Door een aantal bloemschiksters zullen er bloemstukjes worden gemaakt voor de verkoop en ook zullen er gratis zaden worden uitgedeeld. Voor nieuwe leden is er een leuke aanbieding.

Op aparte tafels zal er een tentoonstelling zijn van miniatuurtuintjes (fairy gardens) gemaakt door leden van Groei & Bloei afdeling veendam en omstreken, dit fenomeen is via Engeland naar Amerika overgewaaid en is daar inmiddels zeer populair. Met deze tentoonstelling willen de leden laten zien dat het ook voor mensen zonder tuin mogelijk is om te tuinieren, zij het dan op kleine schaal. Voor kinderen is het eveneens een leuke bezigheid en het stimuleert de aandacht voor tuinieren.