Overslaan en naar de inhoud gaan
112

Brandweer oefent weer in voormalige loodsen Marko in Veendam

Door op woensdag, 4 juni, 2014 - 20:00


Archieffoto

OEFENING - Brandweer Groningen oefent van 17 tot en met 21 juni in de voormalige loodsen van Marko aan de Beneden Verlaat in Veendam. Deze oefening - genaamd Multitool - duurt vijf dagen.

Zichtbaar
De voorbereiding voor Multitool 2014 begint donderdag 12 juni om 09.00 uur. Tijdens de oefening ziet u brandweervoertuigen, personeel, mogelijk enige rookontwikkeling uit de loods, slachtofferpoppen en medewerkers van LOTUS (Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding van Slachtoffers). Ongeveer 250 deelnemers - meest parttime brandweermensen - doen aan deze dagen mee. De brandweer maakt geen gebruik van sirenes en zwaailichten en doet er alles aan om elke vorm van overlast te beperken.

Blusploegen
De blusploegen van de clusters MPV (Menterwolde, Pekela, Veendam), Oldambt (Finsterwolde, Bad Nieuweschans, Scheemda en Winschoten) en Zuid (Bellingwedde, Stadskanaal en Vlagtwedde) oefenen. De clusters vallen onder Brandweer Groningen, onderdeel van Veiligheidsregio Groningen.

Expert
Brandweer Groningen wil expert zijn en blijven op het gebied van brandpreventie en -bestrijding. Daarom oefent de brandweer regelmatig. Het doel van deze oefening is het vergroten van vaardigheden en het opdoen van praktijkervaring in redding en brandbestrijding.


Gerelateerde artikelen: