Overslaan en naar de inhoud gaan

Jaarrekening Veendam toont positief saldo

Door op woensdag, 4 juni, 2014 - 13:28

JAARREKENING - De gemeente Veendam heeft in 2013 ruim vier ton overgehouden. Dat blijkt uit de Jaarrekening 2013 die het college op 20 mei 2014 heeft vastgesteld. Op 30 juni bespreekt de gemeenteraad de jaarrekening en de Voorjaarsnota.

De jaarrekening van Veendam vertoont een overschot van 411.117 euro. Henk Jan Schmaal, wethouder Financiƫn, is tevreden over dit resultaat: "We kunnen tevreden zijn met dit resultaat, aangezien we ook het afgelopen jaar weer een afboeking hebben moeten doen op grondposities, doordat de gronden minder waard geworden zijn. Door goed te begroten en de risico's goed in kaart te hebben komen we toch goed uit."

Voorjaarsnota
In de Voorjaarsnota geeft het college een tussentijds overzicht van het lopende begrotingsjaar. Uit de Voorjaarsnota blijkt dat de gemeente Veendam de komende jaren te maken heeft met een structureel tekort van 4,3 miljoen euro. Schmaal legt uit hoe het college dit probleem wil oplossen: "Bij de behandeling van de begroting in november 2013 heeft de gemeenteraad het college opdracht gegeven om hiervoor dekking te zoeken. Evenals voorgaande jaren zijn we met het college en het management om tafel gegaan om te kijken hoe we het gat kunnen dichten. Dat heeft geleid tot een lange lijst met mogelijke bezuinigingen. Het is uiteraard aan de gemeenteraad om de uiteindelijke keuzes te maken en te beslissen over de onderwerpen waarop bezuinigd moet worden."


Download