Overslaan en naar de inhoud gaan

Lunchfietstocht ambtenaren Veendam

Door op vrijdag, 30 mei, 2014 - 10:17

FIETSEN - Ruim 70 ambtenaren van de Rijksdienst voor het Wegverkeer, de Omgevingsdienst Groningen, Waterschap Hunze en Aa's en De Kompanjie gaan op dinsdag 3 juni 2014 op een bijzondere manier lunchen. Ze fietsen tussen 12.00 - 13.00 uur een route langs elkaars kantoren en ontvangen bij elk kantoor een deel van hun lunch. Bovendien kunnen ze bij de meeste kantoren even binnen kijken.

Mobiliteitsjaar
Het is voor het eerst dat aan de jaarlijkse lunchfietstocht niet alleen medewerkers van De Kompanjie meedoen, maar ook medewerkers van andere overheidsorganisaties die in Veendam zijn gevestigd. De gemeente Veendam organiseert al jaren diverse activiteiten in het kader van de mobiliteitsweek. Dit jaar worden de activiteiten over een langere periode georganiseerd. De lunchfietstocht is een jaarlijks terugkerend evenement waarvoor altijd veel belangstelling is. Door andere organisaties uit te nodigen om mee te doen hoopt de gemeente te stimuleren dat ook hun medewerkers eens vaker de auto verwisselen voor de fiets. Voor velen is het bovendien een leuke en sportieve manier om Veendam te verkennen.

De vier locaties
De route gaat langs de volgende vier gebouwen:
Omgevingsdienst Groningen, Lloydsweg 17
Rijksdienst voor het Wegverkeer, Skagerrak 10
Waterschap Hunze en Aa's, Aquapark 5
Gemeente Veendam, Raadhuisplein 5

Eigen fiets of leenfiets
De meeste medewerkers doen aan de fietstocht mee met hun eigen fiets. Voor degenen die voor hun woon-werkverkeer een auto nodig hebben, stellen diverse bedrijven en organisaties fietsen beschikbaar. Speciale dank gaat daarom uit naar Rijwielhandel Parkstad, Roelfs Tweewielers Veendam, Tweewielercentrum Jac. Sulter, Meijer De Fietsspecialist, Stichting welzijnsorganisatie Compaen en de gemeente Veendam.