Overslaan en naar de inhoud gaan

Museumpleinconcert op 28 juni in Veendam

Door op vrijdag, 30 mei, 2014 - 16:00


Archieffoto

BUITEN CONCERT - Op zaterdag 28 juni is Veendam weer het muzikale centrum van Oost-Groningen. Waar voorheen de klanken van het Veenkoloniaal Symfonieorkest klonken over de Blankensteinkade zal dit jaar voor het eerst het Museumplein plaats bieden aan dit muzikale spektakel.

Het Veenkoloniaal Symfonieorkest, ook nu weer onder de inspirerende leiding van Lubertus Leutscher, bestaat uit ruim 70 musici. Het orkest brengt voor de pauze de bekende suite Het Zwanenmeer van Tsjaikowsky en het tweede deel uit het vioolconcert van Mendelsohn. Solist bij dit stuk is de plaatsvervangend concertmeester van het NNO, de virtuoze violist Sergei Bolotny uit de Oekraïne. Het eerste deel wordt afgesloten met twee mooie delen uit symfonie no 1 van Tsjaikowsky.

Na de pauze brengt het orkest onder andere muziek uit de film Starwars, Children of Sanchez en het prachtige Power of love van Geoff Bullock. Verder een zeer mooi werk voor vier hoorns en orkest van Hübler en uiteraard aan het slot Land of hope and Glory van Elgar waarbij weer wordt gerekend op massale zang door het publiek.

Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is gratis. De organisatie is in handen van vanBeresteyn en het concert wordt, zoals elk jaar, aangeboden door de gemeente Veendam aan haar inwoners.
Bezoekers moeten, als ze willen zitten, wel hun eigen (klap-) stoel, kruk of andere zitplaats meenemen. Op het plein zullen hapjes en drankjes ruimschoots verkrijgbaar zijn.