Overslaan en naar de inhoud gaan

Web in de Wijk maakt 160 cursisten wegwijs op de computer

Door op zaterdag, 31 mei, 2014 - 07:08


De vrijwililgers van Web in de Wijk met de
tweede prijs Helden om de Hoek 2013

COMPUTERS - Het gaat goed met Web in de Wijk, de vrijwilligersorganisatie die mensen vertrouwd maakt met de computer, internet en alle daar aan gerelateerde zaken. De vrijwilligers van Web in de Wijk hebben in de afgelopen drie jaar al meer dan 160 cursisten geholpen bij het wegwijs worden op de computer.

De basiscursus ‘Kennismaken met de computer' is een groot succes. Onderdelen die aan bod komen zijn: hoe werkt een computer, programma's en vensters, hardware en software, tekstverwerking, bibliotheken met mappen en bestanden, internet, e-mailen en veilig gebruik van de PC.

De lessen worden gegeven op dinsdag in dorpshuis Bijleveld in Wildervank en op woensdag in de Meridiaan in Veendam. Er wordt gewerkt op laptops van Web in de Wijk Veendam.
Door de cursus krijgen de deelnemers inzicht in de werking en het gebruik van de computer. De gehele cursus bestaat uit 10 lessen van 2 uur . De kosten hiervan, incl. een cursusboek, zijn € 10.

Ook geven ze workshopseries van drie lessen van twee uur:
Etiketten, visitekaartjes en adresbestand maken in Open Office;
Sociale Media: Facebook en Skype;
Fotobewerken met Picasa.

Bij voldoende belangstelling geven ze ook de workshops Powerpoint, Excel in Open Office en Omgaan met tablet en/of Ipad.

Web in de Wijk houdt elke vrijdag van 10.00 uur tot 12.00 uur een inloopochtend in het Veencompas (Jan Salwaplein 3, Veendam). Iedereen die wil kennismaken met de computer of een computervraag heeft, kan hier binnenlopen. Er zijn geen kosten aan verbonden. Er zijn laptops aanwezig en u kunt ook uw eigen laptop meenemen

In de schoolvakanties is er geen inloop.

Kijk voor meer informatie op www.webindewijkveendam.nl