Overslaan en naar de inhoud gaan

Young and Strong Jeugd die zorgt voor een langdurig ziek familielid

Door op woensdag, 28 mei, 2014 - 07:15

JONG - Steunpunt Mantelzorg Veendam organiseert een spetterend feest voor kinderen en jongeren die thuis de handen flink uit de mouwen moeten steken vanwege een ziek gezinslid. Waarom? Omdat het belangrijk is dat ze tijd voor zichzelf nemen. Want ook al zijn ze jong en sterk, de boog kan niet altijd gespannen zijn.

Dit kunt ú doen
U kent vast een jonge mantelzorger, zoals ze genoemd worden. Denk aan het buurmeisje dat elke week dapper boodschappen doet, omdat haar vader depressief is en alle aandacht in huis naar hem gaat. Of het vriendje van uw zoon, dat stofzuigt, grasmaait en kookt, omdat zijn ouders de handen vol hebben aan zijn gehandicapte broertje. Het gaat om kinderen en jongeren tussen de 8 en 21 jaar die thuis veel meer doen dan hun vrienden. Stimuleer hen om zich aan te melden voor het feest; ze kunnen wel wat ontspanning gebruiken.

Aanmelden
Opgeven kan via Steunpunt Mantelzorg Veendam; een platform dat zich onder andere richt op het gezond houden van jonge mantelzorgers in Veendam en Pekela. Zorgen voor ontspanning en waardering is één van hun doelen. Om te kunnen genieten van het feest is het enige wat moet gebeuren mailen naar coördinator Sjeni Mustafa (smustafa@compaenveendam.nl). Of bellen naar 06-46174257 (maandag tot en met donderdag). Let op: In verband met de wet op de privacy dient de aanmelding vooraf overlegd te zijn met de jonge mantelzorger.

Cadeautje!
Iedere jonge mantelzorgers die wordt aanmeld, ontvangt een cadeautje. Niet zoiets afgezaagds als een keycord, maar echt iets wat kinderen en jongeren aanspreekt.

Wel of geen mantelzorger
Twijfelt u of uw buurmeisje of het vriendje van uw zoon mantelzorger is? Het gaat om kinderen en jongeren die opgroeien met een gezinslid die langdurig, intensieve zorg nodig heeft. Een paar voorbeelden:
• Een vader die een aan drugs is
• Een moeder met een alcoholprobleem
• Een broer met een verstandelijke beperking
• Een zus met een lichamelijke handicap
• Een moeder met MS

Meer weten?
Voor meer informatie over het feest of Steunpunt Mantelzorg Veendam neemt u contact op met Sjeni Mustafa (06-46 17 42 57; smustafa@compaenveendam.nl). Of wandel eens binnen aan het Jan Salwaplein 3 in Veendam.