Overslaan en naar de inhoud gaan

Dagvoorziening 't Stekkie viert 25 jaar bestaan

Door op woensdag, 28 mei, 2014 - 09:57


FEEST
- Maandag 26 mei vierde 't Stekkie, de dagvoorziening voor ouderen van Compaen, het 25-jarig bestaan met een gezellige bijeenkomst in de Borgerswoldhoeve. De deelnemers werden getrakteerd op koffie met cake en stond er een lopend buffet klaar. Ook kregen ze bezoek van wethouder Klaas Steenhuis en kwam directeur Johan Brongers van Tinten, waar Compaen onderdeel van is, gezellig mee eten. Hij overhandigde het personeel een bloemetje en kwam met een leuke mededeling. Met de kanteling van de WMO en de bezuinigingen is er goede hoop om deze voorziening in stand te houden. Een voorziening waar de mensen hun verhaal kwijt kunnen, gezelligheid vinden en voor velen; thuiskomen. En zoals dat hoort bij een feestje, gezellige muziek en gingen natuurlijk de voetjes van de vloer.
Op dit moment bieden veertien vrijwilligers, samen met twee beroepskrachten, dagvoorziening aan voor ouderen die nog zelfstandig wonen, of aan mensen die door ziekte naar de dagvoorziening gaan om de partner thuis te ontlasten. De deelnemers worden allemaal van huis gehaald met een busje, doen mee aan leuke activiteiten zoals spelletjes en knutselen en ze eten gezamenlijk. Af en toe maken ze leuke uitstapjes en aan het eind van de middag worden de deelnemers weer thuis gebracht.

De dagvoorziening startte in Sint Franciscus. Na wat verhuizingen zit de dagvoorziening nu in het A.G. Wildervanckshuis van Zorggroep Groningen. Hier worden ook gezamenlijke activiteiten georganiseerd.

Omdat ouderen tegenwoordig langer zelfstandig blijven wonen is deze vorm van dagbesteding voor heel veel mensen belangrijk geworden om niet in een sociaal isolement te raken. Bij 't Stekkie ontmoeten ze andere leeftijdsgenoten en hebben een leuke dag. Voor informatie over de dagvoorziening bij Compaen kunt u contact opnemen met Sina de Jong, 0598-698119.