Overslaan en naar de inhoud gaan
112

Brandweer Veendam 3e bij wedstrijden in Groningen

Door op zondag, 25 mei, 2014 - 15:00

Michael Huising

GRONINGEN - Brandweer Veendam heeft afgelopen zaterdag deelgenomen aan de 1e gewestelijke ronde 112 baan. Deze plek hadden ze verdiend door op 12-04 jl. de eerste plek te hebben behaald bij de provinciale wedstrijd in Winschoten.

In Groningen was wederom een leuk scenario bedacht, hierbij waren een grote kraan en een schip betrokken. Er was brand uitgebroken in de besturingscabine van de kraan. Hierdoor ging er iets mis bij het laden van het schip en raakte er een persoon gewond in het ruim. Ook was er nog iemand aan het snijbranden op de punt van het schip, deze persoon zijn arm vloog in brand en van schrik liet hij de brander vallen waardoor er een brandje ontstond. Al met al een mooie uitdaging om het incident volgens het boekje af te handelen.

Ook in Groningen lukte het brandweer Veendam om een goede wedstrijd neer te zetten, ze werden derde waardoor ze een plaats hebben bemachtigd in de 2e gewestelijke ronde 112baan. Hierdoor zullen ze op 21-juni a.s. de strijd aan gaan in Blaricum om een plaats te bemachtigen voor de landelijke finale op 20 september in Harderwijk.

Naast een derde plek voor het team, waren er ook nog een 1e plaats voor de bevelvoerder en de 112 van de aanvalsploeg.

http://www.abwc.nl


Voor meer foto's, zie fotoalbum