Overslaan en naar de inhoud gaan

Avond4daagse Wildervank met teruglopende wandelaars

Door op vrijdag, 23 mei, 2014 - 20:30

Tekst Henk Drenth

MOTIVATIE - Onder zomerse temperaturen, en ook tijdens de buitjes die het wandelplezier niet mochten drukken, zijn de 5 en de 10 km routes van de Avond4daagse van Wildervank weer gelopen (lees ook ons andere artikel). De organisatie was weer in handen van de Sportfederatie Wildervank.

Ongeveer 530 deelnemers hadden zich weer op pad begeven. Zij vertegenwoordigden 5 verenigen en de 4 scholen. Ook liepen er ongeveer 150 individuele wandelaars mee. Langs de route werden de deelnemers met bloemen, wat lekkers en andere bijbehoren gehuldigd. Een seniorloper was met twee omgehangen metworsten en een flesje schnaps gedecoreerd.

De doelstelling van de Sportfederatie Wildervank is iedereen 4 dagen mee laten genieten van het wandelen, van de mooie plekjes in de omgeving en uiteraard om het bewegen van jong en oud te stimuleren. Voor de sportverenigingen kan het ook als promotie dienen doordat ze zichzelf laten zien.

Helaas waren er van de handbalvereniging AEOLES te weinig deelnemers om als vereniging mee te kunnen lopen. Op initiatief van een van de ouders was er toch een groepje van 12 deelnemers geformeerd. Zij liepen mee als "De doorzetters".

Voor de organisatie was het besluit van de Westerschool om niet meer mee te gaan lopen even slikken. De school was toch altijd al goed voor zo'n 300 deelnemers. Ook hier kon dankzij een eigen initiatief toch een groep geformeerd worden. Twee ouders brachten 70 deelnemers naar de avondvierdaagse mee.

Een woordvoerster van de Sportfederatie vertelde dat zo'n groot aantal van verminderde deelname wel schrikken was. Het besluit van de Westerschool om niet meer mee te doen wordt erg betreurd. Minder inschrijfgeld maakt het ook lastiger om bijvoorbeeld de muzikale omlijsting te bekostigen.

Men hoopt dat het toch weer opgepakt kan worden, bijvoorbeeld naar de manier van 't Haimstee waar een ouderraad ermee bezig is.


Fotoalbum:
Rob Beikes
Henk Drenth