Overslaan en naar de inhoud gaan

Avondvierdaagse Wildervank zit er weer op!

Door op vrijdag, 23 mei, 2014 - 17:00

Tekst Jacob Kuipers

LOPEN - De avondvierdaagse in Wildervank is donderdag onder begeleiding van feestelijke muziek afgelopen. Veel familieleden hadden de bloemenwinkels of speelgoedwinkels afgestruind om iets feestelijk aan hun vrienden, vriendinnen, kinderen en kleinkinderen te geven. De 36ste editie zou bijna in het water zijn gevallen, maar moeder natuur herstelde zich snel en meer dan een paar kleine regedruppels kwam niet uit de lucht vallen.

In het centrum van Wildervank was het dus een drukte van belang. Veel groepjes mensen keuvelden wat in afwachting van de hoofdrolspelers/sters. Want het kleine grut had zich samen gepakt op de parkeerplaats van de plaatselijke sporthal. Maar ondertussen waren de grote mensen, om in kindertaal te spreken, op de terugweg in Wildervank. En ze ontmoeten elkaar in het 'hartje' van Wildervank.

En dat hebben ze geweten. Drommen mensen stonden langs de kade om een glimp op te vangen van al die doordouwers. Onze fotograaf had zich goed voorbereid op al die enthousiastelingen langs de kade en had een trap bij zich. En op deze manier kon hij dus de moeiste foto's 'schieten'. Toch dreigde 'onze lieve heer' met enige regendruppels. Maar hij had de 'kraan' maar half open staan en langzaam aan werd de 'kraan' dicht gedraaid.

En zo kon het kleurrijke gezelschap aan lopers/sters hun tocht vervolgen in Wildervank. Een opmerkelijk feit is dat de heer Pater voor de 70ste keer een avondvierdaagse loopt.


Fotoalbum:
X
Willem van der werf