Overslaan en naar de inhoud gaan

Anouk Bats (C1) dicht bij plaats in Meisjes Oranje onder de 14

Door op dinsdag, 20 mei, 2014 - 15:50

Door bestuur v.v. Wildervank

VOETBAL - Anouk Bats uit Wildervank C1 is momenteel hard op weg om zich in de selectie voor Meisjes Oranje onder 14 te spelen. De afgelopen periode heeft ze een aantal selectiemomenten gehad bij de KNVB, in het kader daarvan maken we een praatje met de vrolijk gestemde Anouk.
In het gesprekje vragen we Anouk hoe het allemaal is begonnen bij de KNVB: "Zo'n drieënhalf jaar geleden ben ik voor het eerst uitgenodigd" vertelt ze. Ze zat toen bij Wildervank in E1, in de jaren daarna heeft ze steeds deelgenomen aan de georganiseerde KNVB-activiteiten. Eerst met de Onder 12, daarna mocht ze al redelijk snel bij de Onder 13-groep meetrainen. Dit kwam omdat de weerstand in de Onder 12 te laag was, voor Anouk was het beter om onder iets meer weerstand te voetballen. Afgelopen jaar heeft de KNVB de trainingen anders georganiseerd, in de Onder 14 zijn alle drie Noordelijke provincies samengevoegd tot één trainingsgroep. Dit seizoen is er verder door geselecteerd en werden de Noordelijke en Oostelijke selecties samengevoegd tot een groep van 18 speelsters.

Met de selectie Noord-Oost speelde Anouk op 29 en 30 april op het Dr.Fadrhonc Tournament in Eindhoven. Het toernooi werd gespeeld op De Herdgang, het trainingscomplex van PSV. "Tijdens het toernooi speelde ik drie van de vier wedstrijden helemaal. Alle wedstrijden waarin ik mee deed, speelde ik centrale verdedigster.", vertelt Anouk. Op de vraag wat het eindresultaat met het team was antwoordt ze resoluut: "We zijn derde geworden... Van de drie...". Die uitslag mag de pret niet drukken, tijdens het toernooi waren er een aantal scouts aanwezig, die gelukkig niet alleen naar het resultaat keken. Naar aanleiding van het toernooi kreeg ze een uitnodiging voor een laatste voorselectie voor het Nederlands Meisjesteam onder 14 jaar. De afgelopen twee dinsdagen werd een laatste trainingsstage georganiseerd in Barneveld.
Aan de hand van deze trainingen wordt dan de uiteindelijke selectie voor een internationaal toernooi in Duitsland bepaald. Deze uitslag laat nog even op zich wachten...

Van de 26 speelsters die nog in de voorselectie zitten is Anouk de enige uit de provincie Groningen.
Uiteraard hebben we het ook kort met Anouk gehad over haar 'voetballeven' bij Wildervank. Ze speelt in C1 op het middenveld, "dat vind ik leuker dan in de verdediging, maar ik moet het spel wel voor me hebben". Als ze een vergelijk moet maken tussen het voetballen met jongens en het voetballen met meisjes dan spelen jongens iets fysieker, dat ligt Anouk wel en daarom heeft voetballen tussen de jongens haar voorkeur. Daarbij is het natuurlijk wel zo, dat op het niveau van de Nederlandse selectie-meiden, de uitdaging en het plezier net zo groot zijn.

v.v. Wildervank wenst Anouk heel veel succes toe in de komende periode en we hopen natuurlijk dat ze geselecteerd gaat worden voor de selectie die naar het internationale toernooi mag.