Overslaan en naar de inhoud gaan

Districts Jeugd Kampioenschappen bij TC Veendam!

Door op dinsdag, 20 mei, 2014 - 07:05

Tekst Tennisclub Veendam

TENNIS - In alle vijftien tennisdistricten van Nederland worden in de aankomende periode Districts Jeugd Kampioenschappen (DJK) georganiseerd. Deze kampioenschappen zijn bestemd voor alle jeugdleden in het district. De winnaars in de diverse leeftijdscategorieën mogen zich een heel jaar lang Districts Jeugd Kampioen noemen! Ook Kiki Bertens en Robin Haase hebben deze titel ooit in de wacht gesleept. De organisatie van dit evenement in het district Groningen/Drenthe ligt dit jaar in handen van TC Veendam. Van maandag 26 mei tot en met vrijdag 30 mei strijden de talenten aan de Ontspanningslaan te Veendam om de titel.

Ook tweevoudig Nederlands kampioen Anastasiya Mulder, tevens districts kampioen en erejeugdlid van TC Veendam, is van de partij en zij is uiteraard voornemens haar titel te verdedigen. Naast Anastasiya zullen meerdere spelers van TC Veendam meedoen aan deze kampioenschappen, al zullen zij minder in de favorietenrol zitten. Bij de jongens t/m 10 doen mee: Kelvin van Angelen en David van der Laan. Bij de jongens t/m 12 : Ivar Prenger en Bastijn Weijer, bij de meisjes t/m 12 : Liza Belova, Ashley Langeland en Kyra Leutscher. Bij de meisjes t/m 14 : Stefanie Kupfer, Tamara Leutscher en Marjolein de Wit. En bij de meisjes t/m 16: Mirte Oldenziel en Lucy Plomp.

Nieuw dit jaar en landelijk een primeur is, dat er ook om de titel Rood wordt gespeeld. Om ook de jongste tennissers enthousiast te maken voor het tennisspel is een aantal jaren geleden voor kinderen Tenniskids gestart. Afhankelijk leeftijd en niveau gaan de kinderen via Rood, Oranje en Groen naar het grote tennisveld en de Gele tennisbal. Woensdagmiddag 28 mei vinden deze Rood en Oranje Events plaats. Tevens worden er deze middag voor de basisschooljeugd andere leuke activiteiten op het park georganiseerd.
Kom kijken en aanmoedigen!

Iedereen is van harte welkom om de aanstormende noordelijke jeugd in actie te zien. Voor trainers, ouders en belangstellenden zijn de DJK een mooie gelegenheid om het jeugdtennis in het eigen district te bekijken en de spelers aan te moedigen. Vrijdag 30 mei zullen de finales worden gespeeld.