Regio

Nationale kampioenschap Kaaibakken in Nieuwe PekelaDoor Wim Dussel

NIEUWE PEKELA - Zaterdag werd in Nieuwe Pekela, op de camping Welwait, voor de 28ste keer het Nationaal kampioenschap Kaaibakken gehouden.

Om 13.00 uur stonden de enthousiaste deelnemers al klaar voor de inschrijving. Ook deze keer was de jeugd weer zeer goed vertegenwoordigd. Met dit gegeven en de zonovergoten camping kon de middag al niet meer stuk.

Om 14.00 uur kon het spel o.l.v. Wim Dussel beginnen. In 6 rondes moest worden beslist welke 8 deelnemers aan de finale mee mochten doen.Jong en oud deden hun uiterste best om de meeste punten te scoren.Nog serieuzer en enthousiaster streden de 8 deelnemers met het hoogste aantal punten in drie laatste rondes om het kampioenschap.

Eerste werd tenslotte Jan Bruggemann uit Nieuwe Pekela. Hij mag zich kampioen 2014 noemen.

De tweede en derde prijs waren voor Reint de Boer uit Nieuwe Pekela en Arnold Niessen uit Veendam. Zij kregen een trofee, gemaakt door houtdraaier Albert Rouwkema.

Dit kampioenschap wordt op initiatief (cultureel erfgoed) georganiseerd door het Veenkoloniaal Museum te Veendam in prettige samenwerking met de familie Hoiting eigenaar van de SVR-camping Welwait.

Leuke bijkomstigheid was de deelname aan het spel door burgemeester Schollema en zijn vrouw.
Bij het afscheid werd iedereen een hartelijk tot het volgend jaar toegewenst.